日本農芸化学会 2022年度大会プログラム検索

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キーワード:Aspergillus の検索結果

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2B02-04
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム B
ワインパミスの麹菌固体培養における熱水処理の影響
Effect of hot water pretreatment on Aspergillus solid state fermentation of wine pomace
○奥川 日菜乃1、橋本 敦子1、三宅 剛史2、伊藤 一成2、谷野 有佳2、山下 秀行3、中川 拓郎3、平野 幸司4、仁戸田 照彦1、神崎 浩1
○Hinano OKUKAWA1, Atsuko HASHIMOTO1, Tsuyoshi MIYAKE2, Kazunari ITO2, Yuka TANINO2, Hideyuki YAMASHITA3, Takuro NAKAGAWA3, Koji HIRANO4, Teruhiko NITODA1, Hiroshi KANZAKI1
1岡山大院・環境生命、2岡山県工技セ、3樋口松之助商店、4果実工房
1Grad. Sch. Environ. Life Sci.,Okayama Univ., 2Industrial Technology Center of Okayama Prefecture, 3Higuchi Matsunosuke Shoten, 4Kajitsu Kobo
2B02-05
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム B
オリーブ葉の麹菌固体培養における蒸煮処理の影響
Effect of steaming on Aspergillus solid state fermentation of olive leaves
○橋本 敦子1、奥川 日菜乃1、三宅 剛史2、伊藤 一成2、谷野 有佳2、山下 秀行3、内田 真美3、三木 翔平3、吉田 靖弘4、徐 恵美4、菊地 敬一4、仁戸田 照彦1、神崎 浩1
○Atsuko HASHIMOTO1, Hinano OKUKAWA1, Tsuyoshi MIYAKE2, Kazunari ITO2, Yuka TANINO2, Hideyuki YAMASHITA3, Mami UCHIDA3, Shouhei MIKI3, Yasuhiro YOSHIDA4, Megumi JYO4, Keiichi KIKUCHI4, Teruhiko NITODA1, Hiroshi KANZAKI1
1岡山大院・環境生命、2岡山県工技セ、3樋口松之助商店、4日本オリーブ
1Grad. Sch. Environ. Life Sci., Okayama Univ., 2Industrial Technology Center of Okayama Prefecture, 3Higuchi Matsunosuke Shoten, 4Nippon Olive
2E03-03
2022/03/16 10:00
ミーティングルーム E
菌寄生菌類を探索源とした抗真菌活性物質の探索
Search for antifungal compounds produced by mycoparasitic fungi
○渡邊 善洋1,2、高橋 周平3、吉田 百合香3、常盤 俊之1、稲橋 佑起1,2、穗苅 玲1,2、石山 亜紀1,2、石川 春樹3、伴 さやか4、知花 博治4、矢口 貴志4、野中 健一1,2、岩月 正人1,2
○Yoshihiro WATANABE1,2, Syuhei Takahahi3, Yurika Yoshida3, Toshiyuki Tokiwa1, Yuki Inahashi1,2, Rei Hokari1,2, Aki Ishiyama1,2, haruki Ishikawa3, Sayaka Ban4, Hiroji Chibana4, Takasi Yaguchi4, Kenichi Nonaka1,2, Masato Iwatsuki1,2
1北里大 感染制御、2北里大 大村研、3北里大 理、4千葉大 真菌医学
1Grad. Sch. Infection Control Sci., Kitasato Univ., 2Omura Satoshi Memorial Inst., Kitasato Univ., 3Sch. Science, Kitasato Univ., 4MMRC, Chiba Univ.
4A06-11
2022/03/18 13:00
ミーティングルーム A
糸状菌Aspergillus fumigatusのファルネソール応答におけるABCトランスポータ ーの機能解析
Functional analysis of ABC transporter of Aspergillus fumigatus in response to farnesol
○老木 紗予子1、浦山 俊一1,2、萩原 大祐1,2
○Sayoko OIKI1, Syun-ichi URAYAMA1,2, Daisuke HAGIWARA1,2
1筑波大・生命環境、2筑波大・MiCS
1Fac. of Life and Env. Sci., Univ. of Tsukuba, 2MiCS, Univ. of Tsukuba
4B07-01
2022/03/18 13:30
ミーティングルーム B
麹菌における異種タンパク質高発現系の開発
High-level heterologous protein production in Aspergillus sojae
○荒木 康子1、柚木 雅信1、鉞 陽介1、佐藤 敦史2、五味 恵子1、原 精一1、伊藤 考太郎1
○Yasuko ARAKI1, Masanobu YUZUKI1, Yosuke MASAKARI1, Atsushi Sato2, Keiko GOMI1, Seiichi HARA1, Kotaro ITO1
1キッコーマン、2野田産研
1Kikkoman Corp., 2NISR
4C06-09
2022/03/18 13:00
ミーティングルーム C
黒麹菌Aspergillus luchuensisとその近縁種における異なるアミラーゼ生産制御様式
Difference in amylase production regulatory fashions in Aspergillus luchuensis and its closely related species
○森瀬 太一1、橋本 渉1、塚原 正俊2、水谷 治3、山田 修4、渡部 昭1、藤田 翔貴1、新谷 尚弘1、五味 勝也1
○Taichi Morise1, Wataru Hashimoto1, Masatoshi Tsukahara2, Osamu Mizutani3, Osamu Yamada4, Akira Watanabe1, Syoki Fujita1, Takahiro Shintani1, Katsuya Gomi1
1東北大院・農、2株式会社バイオジェット、3琉球大・農、4酒総研
1Grad. Sch. Agric. Sci., Tohoku Univ., 2BioJet Co., Ltd., 3Fac. Agric., Univ. of Ryukyus, 4Natl. Res. Inst. Brew.
4D09-08
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム D
麹菌によるアルカリホスファターゼの高分泌発現
Efficient secretory expression of recombinant alkaline phosphatases in Aspergillus sojae
○石川 隼也、一柳 敦、五味 恵子
○Junya Ishikawa, Atsushi Ichiyanagi, Keiko Gomi
キッコーマン株式会社
Kikkoman Corp.
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