日本農芸化学会 2022年度大会プログラム検索

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キーワード:adipocyte の検索結果

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3E06-10
2022/03/17 13:00
ミーティングルーム E
クアシノイド類のタンパク質合成阻害活性による3T3-L1脂肪細胞の脂肪分解の促進
Quassinoids induce lipolysis in 3T3-L1 adipocyte through inhibition of protein synthesis
○木下 雄太、岩田 稜平、加藤 英介
○Yuta KINOSHITA, Ryouhei IWATA, Eisuke KATO
北大院農
Hokkaido Univ.
3G03-01
2022/03/17 10:00
ミーティングルーム G
乳酸の経口摂取はROS産生を介してUCP1発現を誘導する
Administration of lactate induces UCP1 expression via ROS production
○江崎 菜々、稲葉 美咲、津田 孝範
○Nana ESAKI, Misaki INABA, Takanori TSUDA
中部大院・応生
Chubu Univ.
3G03-04
2022/03/17 10:00
ミーティングルーム G
合成メラニンおよびイカスミによる白色脂肪細胞分化抑制の機序解析
Analysis of the inhibitory effect of white adipose differentiation by synthetic melanin and squid ink.
○川本 善之1、古橋 由唯1、武田 湖州恵1、吉川 祐人2、高村 佳明3、上野 有紀4
○Yoshiyuki KAWAMOTO1, Yui FURUHASHI1, Kozue TAKEDA1, Yuto YOSHIKAWA2, Yoshiaki TAKAMURA3, Yuki UENO4
1中部大生命健康科学、2株式会社タイショーテクノス、3日本葉緑素株式会社、4愛知学院大心身科学
1Chubu Univ., 2TAISHO TECHNOS Co., Ltd., 3JAPAN CHLORPHYLL Co,.Ltd, 4Aichi Gakuin Univ.
3H07-01
2022/03/17 13:30
ミーティングルーム H
3T3-L1細胞における苦味受容体タンパク質発現解析
Analysis of bitter taste receptor protein expression in 3T3-L1 cells
○鶴間 あい、木村 駿介、加藤 英介
○Ai TSURUMA, Shunsuke KIMURA, Eisuke KATO
北大院農
Hokkaido Univ.
3H07-02
2022/03/17 13:30
ミーティングルーム H
脂肪細胞における苦味受容体(T2R)の遺伝子発現解析とその機能推定
Analysis of bitter taste receptor expression and their estimation of function in adipocytes.
○木村 駿介、鶴間 あい、加藤 英介
○Shunsuke KIMURA, Ai TSURUMA, Eisuke KATO
北大院農
Hokkaido Univ.
3H09-03
2022/03/17 14:30
ミーティングルーム H
バレレン酸類縁体が脂肪細胞に及ぼす影響
Effect of Valerenic acid and it's analogs on adipocytes
○萩原 真理1、神戸 理恵1、岡田 茉夕1、小西 良子1、只石 幹1、清水 誠2、服部 一夫1
○Mari HAGIWARA1, Rie GOUDO1, Mayu OKADA1, Yoshiko SUGITA-KONISHI1, Miki TADAISHI1, Makoto SHIMIZU2, Kazuo KOBAYASHI-HATTORI1
1東農大・応生、2東農大
1Faculty of Applied Bioscience, Tokyo Univ. of Agriculture, 2Tokyo Univ. of Agriculture
4I03-06
2022/03/18 10:00
ミーティングルーム I
Lactate treatment suppressed insulin-induced glucose uptake in adipocytes and caused whole body insulin resistance
○Zheng Ni1, Takahiro Gunji1, Yu-Sheng Yeh1, Jungin Kwon1, Su-Ping Ng1, Haruya Takahashi1, Wataru Nomura1,2, Teruo Kawada1,2, Kazuo Inoue1,2, Tsuyoshi Goto1,2
1Div. Food Sci. Biotechnol., Grad. Sch. Agric., Kyoto Univ., 2Res. Unit Physiol. Chem. C-PIER, Kyoto Univ.
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