日本農芸化学会 2022年度大会プログラム検索

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講演番号:4F09、分類:一般講演 の検索結果

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4F09-01
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
コエンザイムQ10/R-α-リポ酸/γ-シクロデキストリン三成分包接体の調製と評価
Preparation and evaluation of coenzyme Q10/R-α-lipoic acid/γ-cyclodextrin ternary complex
○上梶 友記子、石田 善行、中田 大介、寺尾 啓二
○Yukiko UEKAJI, Yoshiyuki ISHIDA, Daisuke NAKATA, Keiji TERAO
シクロケムバイオ
CycloChem Bio
4F09-02
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
豆蜂(トーファン):豆乳とハチミツから作られた新しいスイーツの開発
Tofun: Development of a new sweet confection made from soymilk and honey
○有井 康博1,2、西脇 章3、獅子原 里実1、西澤 果穂1,4、佐野 由倫1
○Yasuhiro ARII1,2, Akira NISHIWAKI3, Satomi SHISHIHARA1, Kaho NISHIZAWA1,4, Yoshinori Sano1
1武庫女大・食物栄養・食創造科学、2武庫女大・栄養科学研究所、3ハートスフードクリエーツ株式会社、4(現)龍谷大・農・食品栄養
1Mukogawa Women's Univ., 2MWU RINS, 3Heartoss Food Creates Co., Ltd., 4Ryukoku University
4F09-03
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
リパーゼ添加がパンケーキの冷蔵保存中の物性変化に与える影響
Effects of lipase addition on textural changes of pancakes during refrigerated storage
○西垣 里桜1、松宮 健太郎1、田中 昭宏2、松村 康生3
○Rio NISHIGAKI1, Kentaro MATSUMIYA1, Akihiro TANAKA2, Yasuki MATSUMURA3
1京大院・農、2(株)日清製粉グループ本社・基礎研究所、3京大・生存研
1Grad. Sch. of Agric., Kyoto Univ., 2Research Center for Basic Science, Nisshin Seifun Group Inc., 3RISH, Kyoto Univ.
4F09-04
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
添加する油脂の種類と凝固条件が豆乳エマルションゲルの物性に与える効果
Effects of added oil types and coagulation conditions on the physical properties of soymilk-based emulsion gels
○金城 史奈1、松宮 健太郎1、石井 統也2、北湊 咲葵3、木下 満里代1、重本 絢音1、西村 公雄3、谷 史人1、松村 康生4
○Fumina KANESHIRO1, Kentaro MATSUMIYA1, TOYA ISHII2, Saki KITAMINATO3, Mariyo KINOSHITA1, Ayane SHIGEMOTO1, Kimio NISHIMURA3, Fumito TANI1, Yasuki MATSUMURA4
1京大院農、2香大農、3同女大、4京大生存研
1Grad. Sch. of Agric., Kyoto Univ., 2Agric., Kagawa Univ., 3DWCLA, 4RISH, Kyoto univ.
4F09-05
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
モデル舌を用いたやわらかいゲル、ペーストの力学特性評価
Evaluation of mechanical properties of soft gels and pastes with artificial tongues
○神山 かおる、日下部 裕子
○Kaoru KOHYAMA, Yuko KUSAKABE
農研機構食品研
Inst. Food Res. NARO
4F09-06
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
光造形式SLAフード3Dプリンター開発
Development of SLA food 3D printer
○古屋 佳叡、武政 誠
○Kaei FURUYA, Makoto TAKEMASA
東京電機大学理工学部生命科学系
Tokyo Denki Univ.
4F09-07
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
3Dプリント食品の食感造形可能領域を拡大するフードインク開発
Development of food ink capable to expand the food texture of 3D printed foods
○渡邊 健太、武政 誠
○Kenta WATANABE, Makoto Takemasa
東京電機大学
Tokyo denki Univ
4F09-08
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
オリーブ葉ポリフェノールoleaceinが卵白ゲルの物性に及ぼす影響
Effect of an olive leaf polyphenol oleacein on physical properties of egg white gel
○赤澤 隆志1、伊丹 ひかる2、小川 雅廣2、庄子 真樹1
○Takashi Akazawa1, Hikaru Itami2, Masahiro Ogawa2, Naoki Shouji1
1宮城大食産業、2香川大農
1Miyagi Univ., 2Kagawa Univ.
4F09-09
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
Simultaneous Milling and Extraction (SME) - a new simple method for extraction of hard plant materials
○Thi Bao Chau BUI, Thu Tra TRAN, Mito KOKAWA, Yutaka KITAMURA
Univ. Tsukuba
4F09-10
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
食後血糖値上昇抑制作用を有するソバアルブミンの食品加工への利用に向けた機能特性の評価
Evaluation of functional properties of buckwheat albumin with suppressive effect on postprandial hyperglycaemia for its industrial use
○小川 里桜1、二宮 和美2、山口 勇将1、熊谷 仁2、熊谷 日登美1
○Rio Ogawa1, Kazumi Ninomiya2, Yusuke Yamaguchi1, Hitoshi Kumagai2, Hitomi Kumagai1
1日大・生資科、2共立女子大学・家政
1College of Bioresource Sciences, Nihon University, 2Faculty of Home Economics, Kyoritsu Women’s University
4F09-11
2022/03/18 14:30
ミーティングルーム F
ハッカ精油に含まれる微量重要香気成分の解析
Isolation and identification of trace amount of an important aroma compound in mint oil.
○河野 蛍子1、妙田 貴夫1、金嶋 泰1、服部 和幸2、野島 聡1
○Keiko KAWANO1, Takao MYODA1, Tai KANESHIMA1, Kazuyuki HATTORI2, Satoshi NOJIMA1
1東京農業大学、2北見工業大学
1Tokyo University of Agriculture, 2Kitami Institute of Technology
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