日本農芸化学会 2024年度大会プログラム検索

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キーワード:chitin の検索結果

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2B5a09
2024/03/25 11:06
B5
計算化学を用いた昆虫キチン合成阻害剤の結合部位予測
Prediction of the binding site of chitin synthesis inhibitor using computational chemistry
森 湖太郎1、宮下 正弘1、池口 満徳2、森 聡一朗3、柴田 哲男3、○中川 好秋1
Kotarou MORI1, Masahiro MIYASHITA1, Mitsunori IKEGUCHI2, Soichirou MORI3, Norio SHIBATA3, ○Yoshiaki NAKAGAWA1
1京大院農、2横浜市大、3名工大工
1Kyoto University, 2Yokohama City University, 3Nagoya Institute of Technology
2D7a01
2024/03/25 09:30
D7
未利用資源由来多糖・オリゴ糖の調製と構造活性相関
Preparation and structure-activity relationships of poly- and oligosaccharides from unutilized resources
○藤澤 萌1、二階堂 望1、太田 空良2、上野 裕太郎2、渡邊 崇1,2、尾形 慎3、戸谷 一英1,2
○Moe FUJISAWA1, Nozomi NIKAIDO1, Sora OHTA2, Yutaro UENO2, Takashi WATANABE1,2, Makoto OGATA3, Kazuhide TOTANI1,2
1一関高専・化学バイオ、2一関高専・専攻科、3福島大・農
1Natl. Inst. Tech., Ichinoseki Col., Chem. Eng. & Biotech., 2Natl. Inst. Tech., Ichinoseki Col., Adv. Eng. Crs., 3Fukushima Univ., Fac. Food & Agric. Sci.
3D7p01
2024/03/26 13:50
D7
アコヤガイ貝殻真珠層におけるキチン分解酵素の役割の解明
Elucidation of the Role of Chitinolytic Enzymes in the Nacreous Layer of Pinctada fucata
○朱 凌霄、鈴木 道生
○Lingxiao Zhu, Michio Suzuki
東大院農
Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The Univ. of Tokyo
3E1p11
2024/03/26 15:56
E1
β-N-acetyl-D-glucosaminyl-(1,4)-D-glucosamineによるVibrio属細菌のキチン代謝活性化システムの推測
Estimation of the system for enhancing chitin metabolism in Vibrio bacteria by β-N-acetyl-D-glucosaminyl-(1,4)-D-glucosamine.
○平野 貴子1,2、津田 紘伸2、西尾 俊幸1、袴田 航1,2
○Takako HIRANO1,2, Hironobu TUDA2, Toshiyuki NISHIO1, Wataru HAKAMATA1,2
1日大生資科、2日大院生資科
1Nihon Univ., 2Graduate School of Nihon Univ.
3E5a06
2024/03/26 10:33
E5
Lysobacter sp. MK9-1由来キチナーゼChi19MKの構造解析
Structural analysis of the thermostable GH19 chitinase from Lysobacter sp.MK9-1.
○横道 萌、菅野 春樹、真壁 幸樹、今野 博行、矢野 成和
○Moe YOKOMICHI, Haruki KANNO, Koki MAKABE, Hiroyuki KONNO, Shigekazu YANO
山形大学理工
Yamagata Univ.
3E5a07
2024/03/26 10:44
E5
糸状菌Trichoderma asperellum由来キチナーゼに関する研究
Studies on chitinase from filamentous fungus Trichoderma asperellum
○新谷 昌紘、豊田 陵介、金政 真
○Masahiro SHINTANI, Ryosuke TOYODA, Shin KANAMASA
中部大院・応生
Grad. Sch Biosci. Biotech., Chubu Univ.,
4D1a01
2024/03/27 09:30
D1
糞便培養系を用いたエクオール代謝における食物繊維の影響
The effect of dietary fiber on equol production using a fecal culture system
○小寺 美有紀1,2、中村 浩平2、横山 慎一郎1
○Miyuki KODERA1,2, Kohei NAKAMURA2, Shin-ichiro YOKOYAMA1
1岐阜食科研、2岐阜大学
1GRIFS, 2Gifu Univ.
4D3a08
2024/03/27 10:55
D3
トマト固定品種を用いた二種のイソレクチンの性質の解析
Analysis of two isolectin genes using inbred tomato lines
○小栗 秀、八十 悠樹、石原 彰子、坂本 光
○Suguru OGURI, Yuuki Yaso, Akiko Ishihara, Hikaru Sakamoto
東農大生物産業
Tokyo Univ. of Agriculture
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