キーワード:microorganism の検索結果
-
2C7a13
-
2024/03/25 11:58
-
C7
-
リボソーム安定性によるセシウム耐性:大腸菌ZX-1株のケーススタディ
Cesium resistance through ribosome stability: a case study of Escherichia coli strain ZX-1
-
○小嶋 大喜1、黒崎 綾音2、伊藤 政博1,2,3
○Daiki Kojima1, Ayane Kurosaki2, Masahiro Ito1,2,3
1東洋大院生命科学、2東洋大生命科学、3東洋大バイオレジリエンス研究プロジェクト
1Graduate School of Life Sciences, Toyo Univ., 2Faculty of Life Sciences, Toyo Univ., 3Bio-resilience research project, Toyo Univ.
-
3C3p12
-
2024/03/26 16:07
-
C3
-
モエジマシダと嫌気性細菌を用いた革新的水田土壌浄化システムの開発
A novel remediation system for arsenic-contaminated paddy soils by using anaerobic microorganisms with an arsenic hyper-accumulating fern, Pteris vittata
-
○石丸 明日翔1、山村 茂樹2、中嶋 信美2、青木 仁孝2、宮内 啓介3、黄田 毅4、天知 誠吾1
○Asuka ISHIMARU1, Shigeki YAMAMURA2, Nobuyoshi NAKAJIMA2, Masataka AOKI2, Keisuke MIYAUCHI3, Takeshi KOHDA4, Seigo AMACHI1
1千葉大院園芸、2国環研、3東北学院大工、4東北大院環境
1Grad. Sch. of Hort., Univ. Chiba, 2Nati. Inst. for Environ. Stud., 3Fac. of Eng., Univ. Tohoku-gakuin, 4Grad. Sch. of Environ., Univ. Tohoku
-
4D2a02
-
2024/03/27 09:41
-
D2
-
ドライ熟成中の湿度条件が牛肉の微生物学的品質に与える影響
The effect of humidity on the microbiological quality of dry-aged beef.
-
○鳥丸 碧里1、豊留 孝仁2,3、田村 健一4、三上 奈々1
○Midori TORIMARU1, Takahito TOYOTOME2,3, Kenichi TAMURA4, Nana MIKAMI1
1帯畜大・畜産、2帯畜大・獣医、3千葉大・真菌セ、4北一ミート(株)
1Obihiro Univ, Agriculture, 2Obihiro Univ, Vet. Med., 3Chiba Univ. MMRC, 4Kitaichi Meat Co.
-
4D2a04
-
2024/03/27 10:03
-
D2
-
Antimicrobial properties of active compounds derived from natural food extracts for preventing beverage non-alcoholic beverage spoilage microorganisms
-
○Chang LIU1, Jiale TANG1, Satoka TAKABAYASHI1, Saki TOYOTA2, Hidenori MATSUKURA2, Masaki SHIMOKAWA2, Suguru OKUDA1, Hideaki ITOH1, Peng LU1, Koji SUZUKI3, Koji NAGATA1
1The Univ. of Tokyo, 2Asahi Breweries, Ltd., 3Asahi Quality and Innovations,Ltd.