日本農芸化学会 2025年度大会プログラム検索

プログラム集PDF 大会トップページに戻る
推奨ブラウザ:Chrome、FireFox、Edge、Safari
(Internet Explorerでは正しく表示されない場合があります)
Recommended browsers: Chrome, FireFox, Edge, Safari
(May not display correctly in Internet Explorer)

キーワード:sugar の検索結果

1 - 7  / 7 <<< 1 >>>

1 - 7  / 7
<<< 1 >>>
2D036
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
Food components, volatile organic compounds, policosanols, and antioxidant properties of Indonesian palm sugar made from Arenga pinnata sap
○Aldia Katherinatama1, Kensaku Takara1,2, Koji Wada1,2, Yonathan Asikin1,2
1Department of Bioscience and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of the Ryukyus, 2United Graduate School of Agricultural Sciences, Kagoshima University
2D042
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
関東地方で栽培されたサトウキビの蔗汁・葉・梢頭部における代謝プロファイル
Metabolic profiles of sugarcane juice, leaf, and head part cultivated in Kanto region
○伊達 康博1、石川 千秋2、小野 裕嗣1
○Yasuhiro Date1, Chiaki Ishikawa2, Hiroshi Ono1
1農研機構・分析研、2農研機構・食品研
1NAAC, 2NFRI
2D043
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
徳之島で栽培されたサトウキビの窒素施肥量の違いによる搾汁液中代謝プロファイル変動
Metabolite profiles variation depending on nitrogen fertilization in sugarcane juice cultivated in Tokunoshima
○石川 千秋1、伊達 康博2、佐藤 光徳3、井上 健一3、餅田 利之3、小野 裕嗣2
○Chiaki ISHIKAWA1, Yasuhiro DATE2, Mitsunori SATO3, Kenichi INOUE3, Toshiyuki MOCHIDA3, Hiroshi ONO2
1農研機構・食品研、2農研機構・分析研、3鹿児島県農業開発総合センター
1NFRI, 2NAAC, 3Kagoshima Prefectural Institute for Agricultural Development
2D066
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
希少糖含有溶液の噴霧乾燥における賦形剤の効果
Effects of excipients on the properties of powder containing rare sugars obtained by spray drying
○二俣 真1、安達 修二2、谷 史人1、小林 敬1
○Shin FUTAMATA1, Shuji ADACHI2, Fumito TANI1, Takashi KOBAYASHI1
1京大院農、2京都先端大
1Kyoto Univ., 2Kyoto Univ. Adv. Sci.
4B062
2025/03/07 14:15
ポスター・展示会場
コリバクチン生産菌O6型糖鎖の化学合成
Chemical synthesis of O6-type glycans from colibactin-producing Escherichia coli
○小林 裕輝1、新貝 龍旦1、吉岡 泰淳2、三好 規之2、永翁 一代1、渡邉 正悟1、佐藤 道大1、渡辺 賢二1
○Yuki KOBAYASHI1, Tatsuaki SHINGAI1, Yasukiyo YOSHIOKA2, Noriyuki MIYOSHI2, Kazuyo NAGAOSA1, Shogo WATANABE1, Michio SATO1, Kenji WATANABE1
1静岡県大薬、2静岡県大食
1Department of Pharmaceutical Sciences, University of Shizuoka, 2Department of Food and Nutritional Sciences, University of Shizuoka
4D100
2025/03/07 14:15
ポスター・展示会場
糖質と人工甘味料の摂取による甘味感受性変化の解析
Changes in sensitivity to sweetness due to the intake of sugars or artificial sweeteners
○森本 悠太1、藍原 祥子2
○Yuta MORIMOTO1, Yoshiko AIHARA2
1神戸大農、2神戸大院農
1Fac. Agr., Kobe Univ., 2Grad. Sch. Agr. Sci., Kobe Univ.
4H027
2025/03/07 13:15
ポスター・展示会場
補酵素の電気的還元技術を活用した基質の変換
Enzyme-Catalyzed Reaction Employing Electrochemical Reduction of Cofactor
○神谷 大介、初谷 紀幸、管野 天、若井 純子、高岡 俊典、奥村 泰章
○Daisuke Koya, Noriyuki Hatsugai, Takashi Kanno, Junko Wakai, Shunsuke Takaoka, Yasuaki Okumura
パナソニックホールディングス株式会社
Panasonic Holdings
1 - 7  / 7 <<< 1 >>>

1 - 7  / 7
<<< 1 >>>