日本農芸化学会 2025年度大会プログラム検索

プログラム集PDF 大会トップページに戻る
推奨ブラウザ:Chrome、FireFox、Edge、Safari
(Internet Explorerでは正しく表示されない場合があります)
Recommended browsers: Chrome, FireFox, Edge, Safari
(May not display correctly in Internet Explorer)

氏名:TomohiroHOSHINO の検索結果

1 - 5  / 5 <<< 1 >>>

1 - 5  / 5
<<< 1 >>>
4D057
2025/03/07 13:15
ポスター・展示会場
α-ラクトアルブミンによるアレルギー炎症及び骨量減少抑制効果の検討
Suppression of allergic inflammation and bone loss by alpha-lactalbumin
○礒垣 遼1、中村 翔太朗1、西辻 幸介1、星野 友宏1、馬場 淑代1、吉田 有佐1、堀 正敏2、三原 大輝2、松岡 周二3、八村 敏志1、足立(中嶋) はるよ1,4
○Ryo ISOGAKI1, Shotaro NAKAMURA1, Kosuke NISHITSUJI1, Tomohiro HOSHINO1, Yoshiyo BANBA1, Arisa YOSHIDA1, Masatoshi HORI2, Taiki MIHARA2, Shuji MATSUOKA3, SATOSHI HACHIMURA1, Haruyo NAKAJIMA-ADACHI1,4
1東大院農生科・食の安全センター、2東大院農生科・獣医薬理学教室、3順天堂大医・免疫診断学講座、4東大院農生科・免疫生体機能社会連携講座
1Research Center for Food Safety, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo., 2Department of Veterinary Pharmacology, Graduate School of Agriculture and Life Sciences, The University of Tokyo., 3Department of Immunological Diagnosis, Graduate School of Medicine, Juntendo University., 4Department of immunobiology and Biofunctional Research, Graduate Scdhool of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo.
4D058
2025/03/07 14:15
ポスター・展示会場
消化管アレルギーモデルにおける組織・免疫応答に腸内細菌が与える影響
Effects of gut microbiota on tissue inflammation and immune responses in gastrointestinal allergic model mouse
○西辻 幸介1、星野 友宏1、礒垣 遼1、馬場 淑代1、曽我 晧平1、吉田 有佐1、角田 茂1,2、平山 和宏1,3、八村 敏志1、足立(中嶋) はるよ1,4
○Kosuke NISHITSUJI1, Tomohiro HOSHINO1, Ryo ISOGAKI1, Yoshiyo BAMBA1, Kohei SOGA1, Arisa YOSHIDA1, Shigeru KAKUTA1,2, Kazuhiro HIRAYAMA1,3, Satoshi HACHIMURA1, Hauyo NAKAJIMA-ADACHI1,4
1東大院農生科・食の安全研究セ、2東大院農生科・実験動物学、3東大院農生科・獣医公衆衛生学、4東大院農生科・免疫生体機能社会連携講座
1Research Center for Food Safety, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo (Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo, 2Laboratory of Biomedical Science, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo, 3Laboratory of Veterinary Public Health, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo, 4Department of Immunobiology and Biofunctional Research, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo
4D063
2025/03/07 13:15
ポスター・展示会場
高齢マウスにおける腸管老化関連T細胞(SA-T細胞)の解析
Analysis of senescence-associated T cells (SA-T cells) in the intestines of aged mice
○裴 良恒1、吉田 有佐1、小寺 修平1、星野 友宏1、足立(中嶋) はるよ1,2、八村 敏志1,2
○Liangheng PEI1, Arisa YOSHIDA1, Shuhei KODERA1, Tomohiro HOSHINO1, Haruyo NAKAJIMA-ADACHI1,2, Satoshi HACHIMURA1,2
1東大院農生科 食の安全研究セ、2東大院農生科 免疫生体機能社会連携講座
1Research Center for Food Safety, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo, 2Department of Immunobiology and Biofunctional Research, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo
4D064
2025/03/07 14:15
ポスター・展示会場
食物アレルギー性小腸炎モデルマウスにおける腸管免疫系T細胞とその機能に対する腸内細菌の影響
Effects of gut microbiota on T cells of the intestinal immune system and their functions in a mouse model of food allergic enteritis
○馬場 淑代1、西辻 幸介1、星野 友宏1、吉田 有佐1、礒垣 遼1、角田 茂1,2、松岡 周二3、八村 敏志1、足立(中嶋) はるよ1,4
○Yoshiyo BAMBA1, Kosuke NISHITSUJI1, Tomohiro HOSHINO1, Arisa YOSHIDA1, Ryou ISOGAKI1, Shigeru KAKUTA1,2, Shuji MATSUOKA3, Satoshi HACHIMURA1, Haruyo NAKAJIMA-ADACHI1,4
1東大院農生科・食の安全研究セ、2東大院農生科・実験動物学、3順天堂大院医・免疫診断学講座、4東大院農生科・免疫生体機能社会連携講座
1Research Center for Food Safety, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo (Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo), 2Laboratory of Biomedical Science, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo, 3Department of Immunological Diagnosis, Graduate School of Medicine, Juntendo University, 4Department of Immunobiology and Biofunctional Research, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo
4D069
2025/03/07 13:15
ポスター・展示会場
アンセリンによる肥満誘発性炎症抑制機構の解明:腸管上皮細胞およびマクロファージに対する効果
Effects of anserine on inflammation in intestinal epithelial cells and macrophages
○吉田 有佐1、WANG YIMEI1、塩原 幸1、曽我 皓平1、佐伯 祐輔1、小寺 修平1、溝渕 響子1、馬場 淑代1、星野 友宏1、礒垣 遼1、西辻 幸介1、雷 晨旭2、佐藤 謙一郎3、片倉 喜範4、戸塚 護5、久恒 辰博2、足立(中嶋) はるよ1、八村 敏志1
○Arisa YOSHIDA1, Yimei WANG1, Miyuki SHIOBARA1, Kohei SOGA1, Yusuke SAEKI1, Shuhei KODERA1, Hibine MIZOBUCHI1, Yoshiyo BAMBA1, Tomohiro HOSHINO1, Ryo ISOGAKI1, Kosuke NISHITSUJI1, Chenxu LEI2, Kenichiro SATO3, Yoshinori KATAKURA4, Mamoru TOTSUKA5, Tatsuhiro HISATSUNE2, Haruyo NAKAJIMA-ADACHI1, Satoshi HACHIMURA1
1東大院農生科・食の安全研究セ、2東大院新領域・先端生命、3東海物産株式会社、4九大院農院・生命機能科学、5東京農大生命科学・分子微生物
1Research Center for Food Safety, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo, 2Department of Integrated Biosciences, Graduate School of Frontier Sciences, The University of Tokyo, 3Tokai Bussan, Co., 4Faculty of Agriculture, Kyushu University, 5Department of Molecular Microbiology, Faculty of Life Science, Tokyo University of Agriculture
1 - 5  / 5 <<< 1 >>>

1 - 5  / 5
<<< 1 >>>