氏名:SatoshiHACHIMURA の検索結果
-
3C03-05
-
2021/03/20 10:00
-
ミーティングルーム C
-
Lactobacillus plantarum OLL2712株の経口投与が高脂肪食を摂取したマウス体内における抗炎症作用を発揮する経路の検討
Study of the anti-inflammatory mechanism in high-fat diet mice by the oral administration of Lactobacillus plantarum OLL2712
-
○王 イバイ1、高野 智弘1、周 英ギョク2、王 蓉1,2、田之倉 優1,2、宮川 拓也2、足立(中嶋) はるよ1、八村 敏志1
○Yimei WANG1, Tomohiro TAKANO1, Yingyu ZHOU2, Rong WANG1,2, Masaru TANOKURA1,2, Takuya MIYAKAWA2, Haruyo ADACHI(NAKAJIMA)1, Satoshi HACHIMURA1
1東大院農生科・食の安全研セ、2東大院農生科・応生化
1Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo, 2Dept. Appl. Biol. Chem. , Univ. Tokyo
-
3C05-12
-
2021/03/20 11:00
-
ミーティングルーム C
-
Intestinal Regulatory T Cell Induction by β-Elemene Alleviates the Formation of Fat Tissue-Related Inflammation
-
○Yingyu ZHOU1,2, Tomohiro TAKANO1,2, Yimei WANG1,2, Xuyang LI2, Rong WANG1,2, Yoshio WAKATSUKI3, Haruyo ADACHI(NAKAJIMA)1,2, Masaru TANOKURA1,2, Takuya MIYAKAWA2, Satoshi HACHIMURA1,2
1Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo, 2Dept. Appl. Biol. Chem.,Univ. Tokyo, 3Dept. Clin. Bio-regulatory Sci., Kyoto Univ. Grad. Sch. Med.
-
3D02-02
-
2021/03/20 09:30
-
ミーティングルーム D
-
腸間膜リンパ節樹状細胞の抗原提示によるT細胞分化に対する乳酸菌Lactococcus lactis subsp. cremoris YRC3780の作用機序
Action mechanism of Lactococcus lactis subsp. cremoris YRC3780 on T cell differentiation induced by antigen presentation of mesenteric lymph node dendritic cells
-
○中川 稜悟1、顧 文テイ1、高野 智弘1、王 イバイ1、宇野 智1、森永 真実子1、内田 健治2、元島 英雅2、片野 直哉2、足立(中嶋) はるよ1、八村 敏志1
○Ryogo NAKAGAWA1, Wenting GU1, Tomohiro TAKANO1, Yimei WANG1, Satoru UNO1, Mamiko MORINAGA1, Kenji UCHIDA2, Hidemasa MOTOSHIMA2, Naoya KATANO2, Haruyo NAKAJIMA-ADACHI1, Satoshi HACHIMURA1
1東大院農生科・食の安全研セ、2よつ葉乳業・中央研
1Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo, 2Yotsuba Milk Products
-
3D04-01
-
2021/03/20 10:30
-
ミーティングルーム D
-
OVA特異的T細胞クローンマウスを用いた経口抗原に対するCD4+T細胞応答の解析
Analysis of the CD4+ T cell response to oral antigen using cloned mice generated from OVA-specific T cells
-
○塩原 幸1、五島 直樹1、王 イバイ1、中川 稜悟1、曽我 皓平1、王 蓉1、神沼 修2、足立(中嶋) はるよ1、八村 敏志1
○Miyuki SHIOBARA1, Naoki GOTO1, Yimei WANG1, Ryogo NAKAGAWA1, Kohei SOGA1, Rong WANG1, Osamu KAMINUMA2, Haruyo NAKAJIMA-ADACHI1, Satoshi HACHIMURA1
1東大院農生科・食の安全研セ、2広大・原医研
1Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo, 2Res. Inst. Rad. Biol. Med., Hiroshima Univ.