氏名:KenjiUCHIDA の検索結果 / 1 1 - 2 / 2 <<< 1 >>> / 1 1 - 2 / 2 <<< 1 >>> 2G05-07 2022/03/16 11:00 ミーティングルーム G 乳酸菌 Lactococcus lactis subsp. cremoris YRC3780によるパイエル板IgA産生増強作用 The effects of Lactococcus lactis subsp. cremoris YRC3780 on IgA production in Peyer’s patch cells ○溝渕 響子1、中川 稜悟1、塩原 幸1、WANG YIMEI1、藤岡 郁美2、内田 健治2、元島 英雅2、薩 秀夫3、足立(中嶋) はるよ1、八村 敏志1 ○Hibine MIZOBUCHI1, Ryogo NAKAGAWA1, Miyuki SHIOBARA1, Yimei WANG1, Ikumi FUJIOKA2, Kenji UCHIDA2, Hidemasa MOTOJIMA2, Hideo SATSU3, Haruyo ADACHI(NAKAJIMA)1, Satoshi HACHIMURA1 1東大院農生科・食の安全研セ、2よつ葉乳業・中央研、3前橋工大・生物工 1Res. Cent. Food Safety, Univ. Tokyo, 2R&D Cent., Yotsuba Milk Products, 3Dept. Biotechnology, Maebashi Inst. Tech. 3H09-10 2022/03/17 14:30 ミーティングルーム H 乳酸菌 YRC3780 株の日常的な摂取が心理的ストレッサーに対するHPA軸(視床下部-下垂体-副腎皮質系)のストレス反応に与える影響 Effects of Lactococcus lactis subsp. cremoris YRC3780 daily intake on the HPA axis response to acute psychological stress in healthy Japanese men ○内田 健治1、元島 英雅1、松浦 倫子2、山仲 勇二郎2,3 ○Kenji UCHIDA1, Hidemasa MOTOSHIMA1, Noriko MATSUURA2, Yujiro YAMANAKA2,3 1よつ葉乳業株式会社 中央研究所、2北大院教育学研究院生活健康学研究室、3北大脳科学教育研究センター 1Yotsuba Milk Products Co., Ltd. R&D Center, 2Laboratory of Life & Health Sciences, Faculty of Education and Graduate School of Education, Hokkaido University, 3Research and Education Center for Brain Science, Hokkaido University / 1 1 - 2 / 2 <<< 1 >>> / 1 1 - 2 / 2 <<< 1 >>>