キーワード:amino acids の検索結果 / 1 1 - 9 / 9 <<< 1 >>> / 1 1 - 9 / 9 <<< 1 >>> 2B2a11 2024/03/25 11:36 B2 UHPLC を用いた酒類中37 成分の D/L-アミノ酸自動分析法の改良 Improvement of an automated method for determination of 37 D/L-amino acids in liquor samples using UHPLC ○岩田 奈津紀、寺田 英敏、小林 まなみ ○Natsuki IWATA, Hidetoshi TERADA, Manami KOBAYASHI 株式会社島津製作所 Shimadzu Corporation 2B3p01 2024/03/25 13:50 B3 Autophagy Induction by D-amino acids: A Dive into mTOR-independent Signaling Pathways Kun XIE1,2, Jinyun WANG1, Miyu Kamimura1, Saki shiota1, ○Taichi Hara1 1Laboratory of Food and Life Science, Faculty of Human Sciences, Waseda University, Tokorozawa 359-1192, Japan, 2College of Animal Science and Technology, Hunan Agricultural University, Changsha 410128, Hunan, China 2B4p11 2024/03/25 15:56 B4 超好熱菌Thermococcus kodakarensisの硫黄非含有合成培地における生育条件の探索 Identification of conditions required for the growth of Thermococcus kodakarensis in a sulfur-free synthetic medium ○松村 聡一郎、折田 和泉、福居 俊昭 ○Soichiro MATSUMURA, Izumi ORITA, Toshiaki FUKUI 東工大・生命理工 Tokyo Tech 2E5a04 2024/03/25 10:03 E5 植物性素材中でD-アミノ酸を生産するLactiplantibacillus plantarumの遺伝学的な特徴に関する解析 Genetic characteristics of Lactiplantibacillus plantarum producing D-amino acids in plant-based material. ○加田 茂樹、大淵 俊、宮本 真理 ○Shigeki KADA, Shun OBUCHI, Mari MIYAMOTO 雪印メグミルク(株)ミルクサイエンス研究所 Milk Science Research Institute, Megmilk Snow Brand Co.,Ltd. 3C7a01 2024/03/26 09:30 C7 Isolation and identification of high D-amino acid-producing lactic acid bacteria ○levi PHAM, Shouji TAKAHASHI Nagaoka Univ. of Tech. 3E1p08 2024/03/26 15:15 E1 Microbial Conversion of Unpolished Thai-Coloured Rice by Aspergillus Solid-State Cultivation: Effect on Amino Acid Composition ○Jirayu Jitpakdee1, Kazunari Ito2, Yuka Tanino2, Hayato Takeuchi2, Hideyuki Yamashita3, Takuro Nakagawa3, Teruhiko Nitoda1, Hiroshi Kanzaki1 1Grad. Sch. Environ. Life Sci., Okayama Univ., 2Industrial Technology Center of Okayama Prefecture, 3Higuchi Matsunosuke Shoten 3E7p05 2024/03/26 14:34 E7 サトウキビ交配後代集団における搾汁液中成分プロファイル Compositional profiles in juice of sugarcane crossbred progeny populations ○石川 千秋1、大久保 めぐみ2、伊達 康博3、梅田 周2、樽本 祐助2、小野 裕嗣3 ○Chiaki ISHIKAWA1, Megumi OKUBO2, Yasuhiro DATE3, Makoto UMEDA2, Yusuke TARUMOTO2, Hiroshi ONO3 1農研機構・食品研、2農研機構・九沖研、3農研機構・分析研 1NFRI, 2KARC/NARO, 3NAAC 4D1a14 2024/03/27 12:09 D1 分岐鎖アミノ酸が腸管上皮細胞に及ぼす影響: バリン欠乏が腸管幹細胞を減少させるメカニズムの解明 Effect of branched-chain amino acids on intestinal epithelial cells: Elucidation of the mechanism by which valine deficiency decreases intestinal stem cells ○香西 歩1、岩槻 健1、隈本 宗一郎2,3、清水 誠4、小西 良子1、只石 幹1、服部 一夫1 ○Ayumi KOZAI1, Ken IWATSUKI1, Soichiro KUMAMOTO2,3, Makoto SHIMIZU4, Yoshiko SUGITA-KONISHI1, Miki TADAISHI1, Kazuo KOBAYASHI-HATTORI1 1東農大・応生、2早大・院先進・化学生命化学、3金沢大・がん研・がん・老化生物学、4東農大 1Faculty of Applied Bioscience, Tokyo Univ. of Agriculture, 2Dept. of Chem. and Biochem., Grad. Sch. of Adv. Sci. and Eng., Univ. of Waseda, 3CRI, Kanazawa Univ., 4Tokyo Univ. of Agriculture 2S06A2p-03 2024/03/25 14:41 A2 筋萎縮時の統合的メタボローム解析から見えてきたアミノ酸異化産物ポリアミンの代謝変動と筋量制御 Metabolic changes in the amino acid catabolite polyamine and regulation of muscle mass revealed by integrated metabolomic analysis during muscle atrophy ○大藪 葵、亀井 康富 ○Mamoru OYABU, Yasutomi KAMEI 京都府立大学生命環境科学研究科 Kyoto Prefectural University / 1 1 - 9 / 9 <<< 1 >>> / 1 1 - 9 / 9 <<< 1 >>>