日本農芸化学会 2024年度大会プログラム検索

プログラム集PDF 大会トップページに戻る
参加証発行 参加証発行
参加証は、参加者ご自身でA4用紙にカラー印刷の上、会場へご持参ください。 参加証は、参加者ご自身でA4用紙にカラー印刷の上、会場へご持参ください。
大会プログラム集・大会講演要旨集[PDF]の変更 (更新:4/24)
推奨ブラウザ:Chrome、FireFox、Edge、Safari
(Internet Explorerでは正しく表示されない場合があります)
Recommended browsers: Chrome, FireFox, Edge, Safari
(May not display correctly in Internet Explorer)

キーワード:amino acids の検索結果

1 - 9  / 9 <<< 1 >>>

1 - 9  / 9
<<< 1 >>>
2B2a11
2024/03/25 11:36
B2
UHPLC を用いた酒類中37 成分の D/L-アミノ酸自動分析法の改良
Improvement of an automated method for determination of 37 D/L-amino acids in liquor samples using UHPLC
○岩田 奈津紀、寺田 英敏、小林 まなみ
○Natsuki IWATA, Hidetoshi TERADA, Manami KOBAYASHI
株式会社島津製作所
Shimadzu Corporation
2B3p01 プログラム集・要旨集の内容から変更が入っています
2024/03/25 13:50
B3
Autophagy Induction by D-amino acids: A Dive into mTOR-independent Signaling Pathways
Kun XIE1,2, Jinyun WANG1, Miyu Kamimura1, Saki shiota1, ○Taichi Hara1
1Laboratory of Food and Life Science, Faculty of Human Sciences, Waseda University, Tokorozawa 359-1192, Japan, 2College of Animal Science and Technology, Hunan Agricultural University, Changsha 410128, Hunan, China
2B4p11
2024/03/25 15:56
B4
超好熱菌Thermococcus kodakarensisの硫黄非含有合成培地における生育条件の探索
Identification of conditions required for the growth of Thermococcus kodakarensis in a sulfur-free synthetic medium
○松村 聡一郎、折田 和泉、福居 俊昭
○Soichiro MATSUMURA, Izumi ORITA, Toshiaki FUKUI
東工大・生命理工
Tokyo Tech
2E5a04
2024/03/25 10:03
E5
植物性素材中でD-アミノ酸を生産するLactiplantibacillus plantarumの遺伝学的な特徴に関する解析
Genetic characteristics of Lactiplantibacillus plantarum producing D-amino acids in plant-based material.
○加田 茂樹、大淵 俊、宮本 真理
○Shigeki KADA, Shun OBUCHI, Mari MIYAMOTO
雪印メグミルク(株)ミルクサイエンス研究所
Milk Science Research Institute, Megmilk Snow Brand Co.,Ltd.
3C7a01
2024/03/26 09:30
C7
Isolation and identification of high D-amino acid-producing lactic acid bacteria
○levi PHAM, Shouji TAKAHASHI
Nagaoka Univ. of Tech.
3E1p08
2024/03/26 15:15
E1
Microbial Conversion of Unpolished Thai-Coloured Rice by Aspergillus Solid-State Cultivation: Effect on Amino Acid Composition
○Jirayu Jitpakdee1, Kazunari Ito2, Yuka Tanino2, Hayato Takeuchi2, Hideyuki Yamashita3, Takuro Nakagawa3, Teruhiko Nitoda1, Hiroshi Kanzaki1
1Grad. Sch. Environ. Life Sci., Okayama Univ., 2Industrial Technology Center of Okayama Prefecture, 3Higuchi Matsunosuke Shoten
3E7p05
2024/03/26 14:34
E7
サトウキビ交配後代集団における搾汁液中成分プロファイル
Compositional profiles in juice of sugarcane crossbred progeny populations
○石川 千秋1、大久保 めぐみ2、伊達 康博3、梅田 周2、樽本 祐助2、小野 裕嗣3
○Chiaki ISHIKAWA1, Megumi OKUBO2, Yasuhiro DATE3, Makoto UMEDA2, Yusuke TARUMOTO2, Hiroshi ONO3
1農研機構・食品研、2農研機構・九沖研、3農研機構・分析研
1NFRI, 2KARC/NARO, 3NAAC
4D1a14
2024/03/27 12:09
D1
分岐鎖アミノ酸が腸管上皮細胞に及ぼす影響: バリン欠乏が腸管幹細胞を減少させるメカニズムの解明
Effect of branched-chain amino acids on intestinal epithelial cells: Elucidation of the mechanism by which valine deficiency decreases intestinal stem cells
○香西 歩1、岩槻 健1、隈本 宗一郎2,3、清水 誠4、小西 良子1、只石 幹1、服部 一夫1
○Ayumi KOZAI1, Ken IWATSUKI1, Soichiro KUMAMOTO2,3, Makoto SHIMIZU4, Yoshiko SUGITA-KONISHI1, Miki TADAISHI1, Kazuo KOBAYASHI-HATTORI1
1東農大・応生、2早大・院先進・化学生命化学、3金沢大・がん研・がん・老化生物学、4東農大
1Faculty of Applied Bioscience, Tokyo Univ. of Agriculture, 2Dept. of Chem. and Biochem., Grad. Sch. of Adv. Sci. and Eng., Univ. of Waseda, 3CRI, Kanazawa Univ., 4Tokyo Univ. of Agriculture
2S06A2p-03
2024/03/25 14:41
A2
筋萎縮時の統合的メタボローム解析から見えてきたアミノ酸異化産物ポリアミンの代謝変動と筋量制御
Metabolic changes in the amino acid catabolite polyamine and regulation of muscle mass revealed by integrated metabolomic analysis during muscle atrophy
○大藪 葵、亀井 康富
○Mamoru OYABU, Yasutomi KAMEI
京都府立大学生命環境科学研究科
Kyoto Prefectural University
1 - 9  / 9 <<< 1 >>>

1 - 9  / 9
<<< 1 >>>