日本農芸化学会 2022年度大会プログラム検索

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キーワード:glucose の検索結果

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2C03-06
2022/03/16 10:00
ミーティングルーム C
グルコース応答を介したプロリン資化抑制機構の解析
Inhibitory mechanisms of proline utilization in yeast Saccharomyces cerevisiae
○市川 和希、中澤 颯、西村 明、高木 博史
○KAZUKI ICHIKAWA, HAYATE NAKAZAWA, AKIRA NISHIMURA, HIROSHI TAKAGI
奈良先端大・バイオ
Nara institute of science and technology
2G01-11
2022/03/16 09:00
ミーティングルーム G
Renalase Deficiency Is Associated with Impaired Glucose Metabolism and Disturbed Gut Microbiota in Mice
○Hui Fang, Kazuhiro Takekoshi
University of Tsukuba
3A01-04
2022/03/17 09:00
ミーティングルーム A
Saccharomyces cerevisiaeにおけるピルビン酸デカルボキシラーゼI欠損は2-デオキシグルコース感受性を高める
Deletion of pyruvate decarboxylase I enhances the sensitivity to 2-deoxyglucose in Saccharomyces cerevisiae
○宇田 竜成1、向山 佳歩1、井上 善晴1、野村 亘1,2
○Ryusei UDA1, Kaho MUKOYAMA1, Yoshiharu INOUE1, Wataru NOMURA1,2
1京大院・農・応生科、2京大・生理化学研究ユニット
1Div. of Appl. Life Sci., Grad. Sch. of Agric., 2Research Unit for Physiological Chemistry.
3C03-03
2022/03/17 10:00
ミーティングルーム C
土壌培養と液体集積培養の違いによるL-glucose資化菌の菌叢変化
Change in microbiome of L-glucose assimilating bacteria due to difference between soil culture and liquid enrichment culture
○濱 彰人1、土肥 裕希1,2、中村 顕1,2
○Akito HAMA1, Yuki DOI1,2, Akira NAKAMURA1,2
1筑波大 生命環境、2筑波大 MiCS
1Fac. Life Environ. Sci., Univ. Tsukuba, 2MiCS, Univ. Tsukuba
3G01-01
2022/03/17 09:00
ミーティングルーム G
糖類の摂取が尿中グルコース排泄量に与える影響の解析
Study on the effect by sugar intake on urinary glucose excretion.
○岡田 和花、佐藤 洸希、大川 咲希、大崎 雄介、駒井 三千夫、白川 仁
○Waka OKADA, Koki SATO, Saki OHKAWA, Yusuke OHSAKI, Michio KOMAI, Hitoshi SHIRAKAWA
東北大・院農・栄養学
Lab. Nutrition, Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University
3G01-10
2022/03/17 09:00
ミーティングルーム G
フキノトウ抽出物の血糖値上昇抑制成分の同定および定量
The active components in the extract of Japanese butterbur (Petasites japonicus ) for suppressing postprandial blood glucose elevation in mice
○近藤(比江森) 美樹1、山口 真帆1、春木 優菜1、新居 美香2
○Miki Hiemori-Kondo1, Maho Yamaguchi1, Yuuna Haruki1, Mika Nii2
1徳島文理大、2徳農技セ
1Tokushima Bunri Univ., 2Tokushima Agric. Fores. Fishes. Tec Support. Cent.
4A05-05
2022/03/18 11:00
ミーティングルーム A
グルコース枯渇下における出芽酵母タンパク質Tma10とStf2の機能解析
Functional analysis of budding yeast proteins Tma10 and Stf2 under glucose depletion
○西野 靖矢、井澤 真吾
○Seiya NISHINO, Shingo IZAWA
京都工繊大・工芸科学
Kyoto Inst. Technol.
4G01-10
2022/03/18 09:00
ミーティングルーム G
ミリシトリンならびにヤマモモシクロデキストリン(CD)包接体の食後高血糖抑制効果
The preventive effect of myricitrin and readily water-soluble myricitrin on postprandial hyperglycemia
○山田 詩奈1、Odongo Kevin1、佐藤 良2、今田 隆文2、折越 英介2、芦田 均1、山下 陽子1
○Shina Yamada1, Kevin Odongo1, Ryo Sato2, Takafumi Imada2, Hideyuki Orikoshi2, Hitoshi Ashida1, Yoko Yamashita1
1神戸大院・農、2三栄源エフ・エフ・アイ(株)
1Grad. Sch. of Agric. Sci., Kobe Univ., 2San-Ei Gen F.F.I., Inc.
4BS-04
2022/03/18 17:15
ミーティングルーム B
移動現象論に基づく水溶性食物繊維への低分子の吸着挙動の解析
Analysis of behavior of glucose adsorbed on water-soluble dietary fibers on the basis of transport phenomena
○熊谷 仁
○Hitoshi Kumagai
共立女子大
Kyoritsu Women’s University
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