日本農芸化学会 2022年度大会プログラム検索

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キーワード:taste cell の検索結果

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2H09-01
2022/03/16 14:30
ミーティングルーム H
ヒト味覚受容体発現細胞を用いた清涼飲料水をモデル溶液とした呈味強度評価法の改良
Evaluation of taste intensities in model tastant solutions using cultured cells expressing human taste receptors
○山口 美波、三坂 巧
○Minami YAMAGUCHI, Takumi MISAKA
東大院農生科・応生化
The Univ. Tokyo
2H09-05
2022/03/16 14:30
ミーティングルーム H
ヒトT1R1/T1R3の受容体活性を調節する受容体内の構造的特徴
Characterization of regulating factors of the receptor activity in human T1R1/T1R3
○陳 思宇、三坂 巧
○Siyu CHEN, Takumi MISAKA
東大院農生科・応生化
Dept. Appl. Biol. Chem., The Univ. Tokyo
2H09-07
2022/03/16 14:30
ミーティングルーム H
新規塩味受容分子Transmembrane channel-like 4の機能解析
Functional analysis of the novel salt taste receptor, Transmembrane channel-like 4
○笠原 洋一1、成川 真隆2、三坂 巧1、阿部 啓子1,3、朝倉 富子1
○Yoichi KASAHARA1, Masataka Narukawa2, Takumi Misaka1, Keiko Abe1,3, Tomiko asakura1
1東大農、2京都女子大家政、3神奈川県立産業技術総合研究所
1Tokyo Univ., 2Kyoto Women's Univ., 3Kanagawa Institute of Industrial Science and Technology
3DS-03
2022/03/17 16:50
ミーティングルーム D
新規Cl-チャネルTMC4の味細胞活動電位における役割に関する数理モデル解析
A simulation analysis of the role of a novel Cl- channel, TMC4, in action potential generation of taste cells
○竹内 綾子1,2
○Ayako Takeuchi1,2
1福井大医 統合生理学、2福井大 ライフセンター
1Integr. Physiol. Fac. Med. Sci. Univ. Fukui, 2Life. Innov. Univ. Fukui
3DS-04 プログラム検索サイト公開時の内容から変更が入っています
2022/03/17 17:15
ミーティングルーム D
味覚受容体を用いた細胞アッセイによる呈味評価とその応用
Taste evaluation systems by the cell-based assay using human taste receptors and those application
○三坂 巧
○Takumi Misaka
東大院農
The Univ. Tokyo
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