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キーワード:Sake の検索結果

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2B2a10
2024/03/25 11:17
B2
清酒中のバニリンの定量と閾値調査
Quantitative analysis of vanillin in sake and its detection threshold
○孛儿只斤 蘇日娜、長船 行雄、岸本 徹、久常 有里、磯谷 敦子
○Surina Boerzhijin, Yukio Osafune, Toru Kishimoto, Yuri Hisatsune, Atsuko Isogai
独立行政法人 酒類総合研究所
National Research Institute of Brewing
2C5p13
2024/03/25 16:18
C5
茶えのき清酒製造における沸騰水の検討
Investigation of boiling water in sake production using Flammulina filiformis.
○西島 七海1、竹本 尚未1、佐々木 裕子2、山口 真弥3、福田 史織4、松井 徳光1,4,5
○Nanami NISHIJIMA1, Naomi TAKEMOTO1, Hiroko SASAKI2, Masaya YAMAGUCHI3, Shiori FUKUDA4, Tokumitsu MATSUI1,4,5
1武庫女大院食栄、2甲子園大栄養、3中野市農業協同組合、4武庫女大食栄、5武庫女大栄養科学研究所
1Grad. sch. of Mukogawa Univ., 2Koshien Univ., 3JA Nakano-city, 4Mukogawa Univ., 5Res. inst. for Nut Sci. of Mukogawa Univ.
2E1p03
2024/03/25 14:12
E1
協会系清酒酵母の胞子発芽異常に関与する新規遺伝子の探索
Search for novel genes involved in abnormal spore germination of Kyoukai sake yeast
○周 延、金井 宗良、赤尾 健
○Yan ZHOU, Muneyoshi KANAI, Takeshi AKAO
酒総研
NRIB
2E1p13 プログラム集・要旨集の内容から変更が入っています
2024/03/25 16:18
E1
清酒より発見された配糖体の構造解析
Structural analysis of glycosides discovered in sake.
○秋山 唯1、本田 千尋1、吉澤 耕2、山田 明日香2、小林 泉美2、徳岡 昌文2、熊澤 茂則1
○Yui Akiyama1, Chihiro Honda1, Kou Yoshizawa2, Asuka Yamada2, Izumi Kobayashi2, Masafumi Tokuoka2, Shigenori Kumazawa1
1静県大院薬食、2東農大院応生
1The Univ. of Shizuoka, 2Tokyo Univ. of Agric.
2E2a07
2024/03/25 10:44
E2
清酒酵母のエタノール応答関連遺伝子のQTL解析
QTL analysis of ethanol response related genes in Sake yeast
○河内 孝之1,2、金井 宗良1、赤尾 健1,2
○Takayuki KOCHI1,2, Muneyoshi KANAI1, Takeshi AKAO1,2
1酒総研、2広島大院・統合生命
1NRIB, 2Hiroshima Univ.
3E1a02
2024/03/26 09:41
E1
生酛における酒造年度ごとの乳酸菌叢の多様性
The lactic acid bacteria in kimoto seed mash are diverse every year
○竹内 赴登1、伊藤 一成1、三宅 祐治2、谷野 有佳1、渡邊 秀造2、渡邊 酵造2、三宅 剛史1
○Hayato TAKEUCHI1, Kazunari ITO1, Yuji MIYAKE2, Yuka TANINO1, Syuzo WATANABE2, Kouzo WATANABE2, Tsuyoshi MIYAKE1
1岡山県工技セ、2白菊酒造(株)
1Ind. Technol. Center, Okayama Pref., 2Shiragiku Shuzo Co., Ltd.
3E7p06
2024/03/26 14:53
E7
NMRによる清酒の安定同位体比分析
Stable Isotope Ratio Analysis of Sake by NMR
○水谷 廉、水内 らん、奥 亜祐美、宮下 昌樹、小椋 賢治
○Ren MIZUTANI, Ran MIZUUCHI, Ayumi OKU, Masaki MIYASHITA, Kenji OGURA
石川県大生物資源環境
Ishikawa Prefectural Univ.
3S17B6p-03
2024/03/26 14:41
B6
清酒酵母の液胞酸性化から見る高発酵性とストレス耐性
Relationship between vacuolar acidification, high alcohol fermentation and stress tolerance in sake yeast
○中瀬 舞、浅井 拓也、明石 貴裕
○Mai NAKASE, Takuya ASAI, Takahiro AKASHI
白鶴酒造株式会社
Hakutsuru Sake Brewing Co.,Ltd.
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