日本農芸化学会 2021年度大会プログラム検索

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大会プログラム集・大会講演要旨集[PDF]の変更 (更新:3/24)
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※公開期間:2021年5月14日〜2022年2月末日まで
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キーワード:Aspergillus の検索結果

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2B02-03
2021/03/19 09:30
ミーティングルーム B
白麹菌におけるMAPキナーゼを介したクエン酸生産制御機構の解析
Analysis of MAP kinases in the white koji fungus Aspergillus luchuensis mut. kawachii
○池田 萌1、門岡 千尋2、奥津 果優1、吉 由美子1、睚 和則1、後藤 正利3、玉置 尚徳1、二神 泰基1
○Moe IKEDA1, Chihiro KADOOKA2, Kayu OKUTSU1, Yumiko YOSHIZAKI1, Kazunori TAKAMINE1, Masatoshi GOTO3, Hisanori TAMAKI1, Taiki FUTAGAMI1
1鹿大院農林水産、2筑波大生環、3佐賀大農
1Kagoshima Univ., 2Tsukuba Univ., 3Saga Univ.
2B04-01
2021/03/19 10:30
ミーティングルーム B
しょうゆ麴菌を用いたエルゴチオネインの高発酵生産
Highly fermented production of ergothioneine using Aspergillus oryzae
○佐竹 遼子、市川 惠一、原 精一、伊藤 考太郎
○Ryoko SATAKE, Keiichi ICHIKAWA, Seiichi HARA, Kotaro ITO
キッコーマン株式会社
Kikkoman Corporation
3A01-07
2021/03/20 09:00
ミーティングルーム A
植物由来精油成分ファルネソールに対する糸状菌Aspergillus fumigatusの応答機構
Cellular response to plant-derived farnesol in Aspergillus fumigatus
○老木 紗予子1、二宮 章洋1、浦山 俊一1,2、萩原 大祐1,2
○Sayoko OIKI1, Akihiro NINOMIYA1, Syun-ichi URAYAMA1,2, Daisuke HAGIWARA1,2
1筑波大・生命環境、2筑波大・MiCS
1Fac. of Life and Env. Sci., Univ. of Tsukuba, 2MiCS, Univ. of Tsukuba
3C06-06
2021/03/20 13:00
ミーティングルーム C
麹菌固体培養による日本ワインパミス成分の高機能化
High functionalization of Japanese wine pomace constituents by Aspergillus solid-state fermentation
○奥川 日菜乃1、橋本 敦子1、三宅 剛史2、伊藤 一成2、谷野 有佳2、山下 秀行3、中川 拓郎3、平野 幸司4、仁戸田 照彦1、神崎 浩1
○Hinano OKUKAWA1, Atsuko HASHIMOTO1, Tsuyoshi MIYAKE2, Kazunari ITO2, Yuka TANINO2, Hideyuki YAMASHITA3, Takuro NAKAGAWA3, Koji HIRANO4, Teruhiko NITODA1, Hiroshi KANZAKI1
1岡山大院・環境生命、2岡山県工技セ、3樋口松之助商店、4果実工房
1Grad. Sch. Environ. Life Sci., Okayama Univ., 2Industrial Technology Center of Okayama Prefecture, 3Higuchi Matsunosuke Shoten, 4Kajitsu Kobo
3C06-07
2021/03/20 13:00
ミーティングルーム C
麹菌固体培養によるオリーブ葉成分の高機能化
High functionalization of olive leaf constituents by Aspergillus solid state fermentation
○橋本 敦子1、奥川 日菜乃1、三宅 剛史2、伊藤 一成2、谷野 有佳2、山下 秀行3、内田 真美3、三木 翔平3、吉田 靖弘4、徐 恵美4、菊地 敬一4、仁戸田 照彦1、神崎 浩1
○Atsuko HASHIMOTO1, Hinano OKUKAWA1, Tsuyoshi MIYAKE2, Kazunari ITO2, Yuka TANINO2, Hideyuki YAMASHITA3, Mami UCHIDA3, Shouhei MIKI3, Yasuhiro YOSHIDA4, Megumi JYO4, Keiichi KIKUCHI4, Teruhiko NITODA1, Hiroshi KANZAKI1
1岡山大院・環境生命、2岡山県工技セ、3樋口松之助商店、4日本オリーブ
1Grad. Sch. Environ. Life Sci., Okayama Univ., 2Industrial Technology Center of Okayama Prefecture, 3Higuchi Matsunosuke Shoten, 4Nippon Olive
3G01-04
2021/03/20 09:00
ミーティングルーム G
糸状菌Aspergillus lentulus由来新規化合物lentopeptin類の単離・構造決定および生合成解析
Isolation, structure elucidation and biosynthetic analysis of lentopeptins, novel compounds from Aspergillus lentulus
○松原 有也、岸本 真治、渡辺 賢二
○Yuya MATSUBARA, Shinji KISHIMOTO, Kenji WATANABE
静岡県大薬
Univ. Shizuoka
4B04-04
2021/03/21 10:30
ミーティングルーム B
鰹節カビAspergillus属糸状菌が生産する脂質分解酵素の特性解析
Characterization of lipolytic enzymes from Aspergillus spp. isolated from katuobushi
小川 千晶1、上村 真理子1、木村 行宏1、横田 仁子2、土居 幹治2、○竹中 慎治1
Chiaki Ogawa1, Mariko Uemura1, Yukihiro Kimura1, Satoko Yokota2, Mikiharu Doi2, ○Shinji Takenaka1
1神戸大院農、2マルトモ(株)
1Kobe Univ. Grad. Sch. of Agric., 2Marutomo co.
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