氏名:TomikoASAKURA の検索結果 / 1 1 - 4 / 4 <<< 1 >>> / 1 1 - 4 / 4 <<< 1 >>> 2H09-06 2022/03/16 14:30 ミーティングルーム H 塩味受容に関与する新規分子の同定 Identification of a molecule that is involved in salty taste reception ○成川 真隆1、笠原 洋一2、石丸 喜朗3、三坂 巧2、阿部 啓子2,4、朝倉 富子2 ○Masataka NARUKAWA1, Yoichi KASAHARA2, Yoshiro ISHIMARU3, Takumi MISAKA2, Keiko ABE2,4, Tomiko ASAKURA2 1京都女子大家政、2東大院農生科、3明治大農、4神奈川県立産業技術総合研究所 1Kyoto Women's Univ., 2The Univ. Tokyo, 3Meiji Univ., 4KISTEC 2H09-08 2022/03/16 14:30 ミーティングルーム H Transmembrane channel-like 4チャネルの温度及びpH依存性 Transmembrane channel-like 4is involved in pH and temperature-dependent modulation of salty taste ○朝倉 富子1、笠原 洋一1、成川 真隆2、三坂 巧1、阿部 啓子1 ○Tomiko ASAKURA1, Yoichi KASAHARA1, Masataka NARUKAWA2, Takumi MISAKA1, Keiko ABE1 1東大院農生科、2京都女子大 1Tokyo Univ., 2Kyoto Women's Univ. 2H09-09 2022/03/16 14:30 ミーティングルーム H 新規塩味増強物質3-guanidinyl-1-propanolのTransmembrane channel-like 4に対する応答性 A new salt-enhancing substance, 3-guanidinyl-1-propanol was responded to hTMC4 ○山下 治之1、笠原 洋一1、成川 真隆2、阿部 啓子1、朝倉 富子1 ○Haruyuki YAMASHITA1, Yoichi KASAHARA1, Masataka NARUKAWA2, Keiko ABE1, Tomiko ASAKURA1 1東大院農生科、2京都女子大 1Tokyo Univ., 2Kyoto Women's Univ. 2H09-10 2022/03/16 14:30 ミーティングルーム H オトガイ舌骨筋からの表面筋電位を用いたPLS回帰分析による嗜好と飲み込みやすさの可視化 Characterization of palatability and ease of deglutition of the five basic tastes by partial least squares regression analysis using myoelectric potential parameters of the submental muscle ○森 安珠1、上田 玲子1、梅谷 華奈1、阿部 啓子1,2、朝倉 富子1 ○Anju MORI1, Reiko UEDA1, Kana UMETANI1, Keiko ABE1,2, Tomiko ASAKURA1 1東大院・農生科、2KISTEC 1Univ. of Tokyo, 2KISTEC / 1 1 - 4 / 4 <<< 1 >>> / 1 1 - 4 / 4 <<< 1 >>>