キーワード:wheat の検索結果 / 1 1 - 8 / 8 <<< 1 >>> / 1 1 - 8 / 8 <<< 1 >>> 2C6p06 2024/03/25 14:53 C6 Tempe starter-fermented wheat bran attenuated DSS-induced colitis by increasing fecal SCFA ○Afifah Zahra Agista1, Yushan Chien1, Yusuke Ohsaki1, Takuya Koseki2, Michio Komai1, Hitoshi Shirakawa1 1Grad. Sch. Agri. Sci., Tohoku Univ., 2Fac. Agri., Yamagata Univ. 3B1p03 2024/03/26 14:12 B1 高度α化小麦粉の添加による小麦粉二次加工品の硬化抑制とその機序解析 Hardening prevention of secondary processed wheat products by blending high-degree pre-gelatinized flour and its analyzed mechanism ○丸田 草太1、木元 絵梨1、南部 優子1、谷 史人1、佐藤 開2、松村 康生3、松宮 健太郎1 ○Sota MARUTA1, Eri KIMOTO1, Yuko NANBU1, Fumito Tani1, Hiraku SATO2, Yasuki MATSUMURA3, Kentaro MATSUMIYA1 1京大院農、2(株)日清製粉グループ本社・基礎研究所、3京大生存研 1Grad. Sch. of Agric., Kyoto Univ., 2Research Center for Basic Science, Nisshin Seifun Group Inc., 3RISH, Kyoto Univ. 3D1p06 2024/03/26 14:53 D1 腸内環境改善を介したストレス低減効果に対する小麦ブラン摂取の影響に関する無作為化二重盲検プラセボ対照並行群間比較試験 A randomized, double-blind, placebo-controlled, parallel-group comparison trial on the effect of wheat bran intake on stress reduction effects through improving the gut environment ○菊池 洋介1、大谷 彩夏1、川本 智裕1、長谷田 茜2、勝山(鏡) 豊代2、本間 直幸2、西平 順2 ○Yosuke KIKUCHI1, Ayaka OTANI1, Chihiro KAWAMOTO1, Akane HASEDA2, Hiroyo Kagami-Katsuyama2, Naoyuki HONMA2, Jun HISHIHIRA2 1日清製粉グループ本社、2北海道情報大 1Nisshin Seifun Group Inc., 2Hokkaido Information University 3D4a03 2024/03/26 09:52 D4 in planta Particle Bombardment法によるソバのゲノム編集系の開発 Development of genome editing methods in buckwheat using in planta Particle Bombardment ○手塚 大介1、平山 裕美子1、ルオ ウェイフェン1、勝 賢二郎2、鈴木 達郎2、今井 亮三1 ○Daisuke Tezuka1, Yumiko Hirayama1, Weifeng Luo1, Kenjiro Katsu2, Tatsuro Suzuki2, Ryozo Imai1 1農研機構・生物研、2農研機構・九沖農研 1Institute of Agrobiological Sciences, NARO, 2Kyushu Okinawa Agricultural Research Center, NARO 3D4a04 2024/03/26 10:03 D4 TALENタンパク質を用いた遺伝子組換えを使わない植物ゲノム編集技術の確立 Establishment of protein-based genome editing in plants by direct TALENs delivery ルオ ウェイフェン1、○竹元 廣大1、横井 彩子1、加藤 悦子2、鈴木 喜大3、鈴木 麟太郎1、佐々木 健太郎1、今井 亮三1 Weifeng LUO1, ○Kodai TAKEMOTO1, Ayako NISHIZAWA-YOKOI1, Etsuko KATOH2, Nobuhiro SUZUKI3, Rintaro SUZUKI1, Kentaro SASAKI1, Ryozo IMAI1 1農研機構・生物機能利用研究部門、2東洋大・食環境科学、3農研機構・高度分析センター 1Institute of Agrobiological Science, NARO, 2Faculty of Food and Nutritional Sciences, Toyo University, 3Research Center for Advanced Analysis, NARO 3E7a09 2024/03/26 11:06 E7 山形県産そばの香気成分の分析 Analysis of aroma components of Yamagata buckwheat ○網干 貴子1、樋口 あかり2、太田 智弥1、遠藤 直輝2 ○Takako ABOSHI1, Akari HIGUCHI2, Tomoya OHTA1, Naoki ENDO2 1山形大農、2山形県農総研セ 1Yamagata Univ., 2Yamagata Integrated Agricultural Research Center 4B2a14 2024/03/27 12:09 B2 トルコ伝統食材「ブルグル」の血糖値変動に及ぼす影響 Effect of traditional Turkish food “Bulgur” on blood glucose level fluctuations ○伊井 桃子1、東口 夢1、廣田 安美1、鈴木 靖志1,2 ○Momoko II1, Yume Higashiguchi1, Ami Hirota1, Yasushi Suzuki1,2 1武庫川女子大学食物栄養科学部食創造科学科、2武庫川女子大学バイオサイエンス研究所 1School of Food Sci. and Nutr. Mukogawa Women's Univ., 2Bioscience Lab. Mukogawa Women's Univ. 4D1a06 2024/03/27 10:33 D1 高食物繊維小麦粉による腸内環境改善効果の検証 Verification of the Improvement Effect of High Amylose Wheat Flour on the Intestinal Environment ○大友 雄登1、野間 聡1、貴島 聡2、菊池 洋介1、青江 誠一郎3 ○Yuto Otomo1, Satoshi Noma1, Satoshi Kijima2, Yosuke Kikuchi1, Seiichiro Aoe3 1(株)日清製粉グループ本社、2日清製粉(株)、3大妻女子大家政 1Nisshin Seifun Group Inc., 2Nisshin Flour Milling Inc., 3Otsuma Women's University / 1 1 - 8 / 8 <<< 1 >>> / 1 1 - 8 / 8 <<< 1 >>>