日本農芸化学会 2024年度大会プログラム検索

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氏名:KiyotakaNakagawa の検索結果

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2D2p04
2024/03/25 14:23
D2
15Nトレーサー分析による1-Deoxynojirimycinの臓器蓄積評価
Evaluation of Accumulation of 1-Deoxynojirimycin using 15N tracer analysis
○高須 蒼生1、パリダ イザベラ スパルディ2、伊藤 隼哉2、山岸 賢治3、中島 泰弘4、木村 俊之4、仲川 清隆2
○Soo TAKASU1, Isabella Supardi Parida2, Junya Ito2, Kenji Yamagishi3, Yasuhiro Nakajima4, Toshiyuki Kimura4, Kiyotaka Nakagawa2
1岐阜薬科大、2東北大院農・食品機能分析学、3農研機構・食品研究部門、4農研機構・高度分析研究センター
1Gifu Pharmaceutical University, 2Laboratory of Food Function analysis, Tohoku University, 3Food Research Institute, NARO, 4Research Center for Advanced Analysis, NARO
2E3a01
2024/03/25 09:30
E3
過酸化リン脂質の代謝からみたフェロトーシス誘導機構の評価
Evaluation of ferroptosis induction mechanism from the perspective of phospholipid peroxide metabolism
○鈴木 優里1、加藤 主税2、加藤 俊治1、山崎 寛之3、Isabella Supardi Parida1、Mirinthorn jutanom1、竹腰 進3、仲川 清隆1
○Yuuri Suzuki1, Chikara Kato2, Shunji Kato1, Hironobu Yamazaki3, Isabella Supardi Parida1, Mirinthorn jutanom1, Susumu Takekoshi3, Kiyotaka Nakagawa1
1東北大院農、2静岡大院農、3東海大医
1The Univ. of Tohoku, 2The Univ. of Shizuoka, 3The Univ. of Tokai
2E3a02
2024/03/25 09:41
E3
過酸化スクアレンによるヒト皮膚角化細胞へのフェロトーシスの誘導と植物抽出物による抑制
Induction of ferroptosis in human keratinocyte HaCaT cells by squalene peroxide: possible prevention of skin ferroptosis by botanical extracts
○加藤 主税1,2、楠本 惟吹1、加藤 俊治1、乙木 百合香1、伊藤 隼哉1、鈴木 優里1、戸塚 広乃3、Arun Rajgopal4、Jina Hong4、仲川 清隆1
○Chikara Kato1,2, Ibuki Kusumoto1, Shunji Kato1, Yurika Otoki1, Junya Ito1, Yuuri Suzuki1, Hirono Totsuka3, Arun Rajgopal4, Jina Hong4, Kiyotaka Nakagawa1
1東北大院農、2静大院農、3Nutrilite社、4ABG INTL社
1The Univ. of Tohoku, 2The Univ. of Shizuoka, 3Nutrilite Health Institute, 4Access Business Group International, LLC
2E7a02
2024/03/25 09:41
E7
近赤外分光分析で挑むオリーブオイルの酸化度予測
Prediction of olive oil oxidation through near-infrared spectroscopy analysis
○楠本 惟吹1、加藤 俊治1,2、乙木 百合香1、境野 眞善3、青木 亮輔1,3、齋藤 三四郎3、佐藤 俊郎2,3、今義 潤3、仲川 清隆1,2
○Ibuki Kusumoto1, Shunji Kato1,2, Yurika Otoki1, Masayoshi Sakaino3, Ryosuke Aoki1,3, Sanshiro Saito3, Toshiro Sato2,3, Jun Imagi3, Kiyotaka Nakagawa1,2
1東北大院・農・食品機能分析、2東北大院・農・J-オイルイノベ、3(株)J-オイルミルズ
1Tohoku Univ. Lab. Food Function Analysis, 2Tohoku Univ. J-OIL Innovation Lab., 3J-Oil Mills, INC.
2E7a03
2024/03/25 09:52
E7
オリーブオイルの香りの生成経路の解明
Elucidation of the pathway of olive oil aroma
○加藤 俊治1,2、境野 眞善3、青木 亮輔2,3、斎藤 三四郎3、佐藤 俊郎1,3、今義 潤3、仲川 清隆1,2
○Shunji Kato1,2, Masayoshi Sakaino3, Ryosuke Aoki2,3, Sanshiro Saito3, Toshiro Sato1,3, Jun Imagi3, Kiyotaka Nakagawa1,2
1東北大院・農・J-オイルイノベ、2東北大院・農・食品機能分析、3(株)J-オイルミルズ
1Tohoku Univ. J-OIL Innovation Lab., 2Tohoku Univ. Lab. Food Function Analysis, 3J-Oil Mills, INC.
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