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キーワード:Food の検索結果

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2F09-03
2022/03/16 14:30
ミーティングルーム F
HACCP導入に向けた食品危害因子の簡便・高感度検出システムの開発
Simple and highly sensitive detection system of food hazards for HACCP implementation
○笹村 雄斗1、渡邉 颯人1、齋藤 七海1、藤澤 怜香1、中川 東紀1、小林 愛奈1、黒田 俊一2、中山 勉1、飯嶋 益巳1
○Yuto SASAMURA1, Hayato WATANABE1, Nanami SAITO1, Reika FUJISAWA1, Toki NAKAGAWA1, Aina KOBAYASHI1, Shun’ichi KURODA2, Tsutomu NAKAYAMA1, Masumi IIJIMA1
1東農大・応生・健康、2阪大・産研
1Dept. Nutr. Sci. Food. Saf., Fac. Appl. Bioci., Tokyo Univ. Agric., 2ISIR, Osaka Univ.
2F09-04
2022/03/16 14:30
ミーティングルーム F
二次元膜足場分子を用いたフードバイオセンサーの高感度化技術の開発
Two-dimensional scaffold for highly sensitive food biosensors
○濱砂 佑奈1、田村 侑子1、伊佐 太郎1、小林 加奈子1、黒田 俊一2、中山 勉1、飯嶋 益巳1
○Yuna HAMASUNA1, Yuko TAMURA1, Taro ISA1, Kanako KOBAYASHI1, Shun’ichi KURODA2, Tsutomu NAKAYAMA1, Masumi IIJIMA1
1東農大・応生・健康、2阪大・産研
1Dept. Nutr. Sci. Food. Saf., Fac. Appl. Bioci., Tokyo Univ. Agric., 2ISIR, Osaka Univ.
2F09-08
2022/03/16 14:30
ミーティングルーム F
ガスクロマトグラフ質量分析計を用いた食品メタボローム分析におけるデータ解析の効率化
Improvement of data analysis efficiency for food metabolome study using a gas chromatograph mass spectrometer
○谷口 百優1,2、川北 祥人1,2、尾島 典行1,2、飯田 順子1,2、福崎 英一郎2,3,4
○Moyu TANIGUCHI1,2, Yoshito KAWAKITA1,2, Noriyuki OJIMA1,2, Junko IIDA1,2, Eiichiro FUKUSAKI2,3,4
1株式会社島津製作所、2大阪大学・島津分析イノベーション協働研究所、3大阪大学、4大阪大学先導的学際研究機構
1Shimadzu Corporation, 2Osaka University Shimadzu Omics Innovation Research Laboratories, 3Osaka Univ., 4Institute for Open and Transdisciplinary Research Initiatives
2G08-03
2022/03/16 14:00
ミーティングルーム G
褐藻類ノコギリモクの抗アレルギー活性
Anti-allergic activity in the brown alga, Sargassum macrocarpum
○垣田 浩孝1、有本 清也1、田中 守2
○Hirotaka KAKITA1, Seiya ARIMOTO1, Mamoru TANAKA2
1日大院総合基、2中部大院応用生物
1Nihon Univ. Graduate School, 2Chubu Univ. Graduate School
2G08-04
2022/03/16 14:00
ミーティングルーム G
経皮感作による食物アレルギーの皮膚への影響
Effects of food allergy by epicutaneous sensitization on skin
○黒木 穣、西本 沙弥香、鳥屋尾 千佳、江藤 望、服部 秀美
○Yutaka Kuroki, Sayaka Nishimoto, Chika Toyao, Nozomu Eto, Hidemi Hattori
宮崎大農
Miyazaki Univ.
4I01-01
2022/03/18 09:00
ミーティングルーム I
オピオイドによる脳腸経路と免疫系の複合的な機能調節を介した食物アレルギー改善機構の解明
The complex regulation of the brain-gut axis and immune system by opioids contribues to the relief of the food allergy
○長田 和樹1、長瀬 博2、八須 匡和1、西山 千春1
○Kazuki NAGATA1, Hiroshi NAGASE2, Masakazu HACHISU1, Chiharu NISHIYAMA1
1東理大先進工、2筑波大
1Tokyo Univ. Sci., 2Tsukuba Univ. IIIS.
4BS-01
2022/03/18 16:03
ミーティングルーム B
フードナノバイオサイエンスで拓く食の安全の可視化
Visualization of food safety through food nanobiosciences
○飯嶋 益巳
○Masumi IIJIMA
東農大・応生・健康
Dept. Nutr. Sci. Food Saf., Fac. Appl. Bioci., Tokyo Univ. Agric.
4BS-03
2022/03/18 16:51
ミーティングルーム B
量子ビーム小角散乱解析による食品タンパク質のナノ構造の解明
Nano-structure Analysis of Food Proteins by Small-angle Scattering
○裏出 令子
○Reiko Urade
京大複合研
Kyoto Univ.
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