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キーワード:Lactic bacteria の検索結果

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1B02-02
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム B
生酛育成初期における酒造年度ごとの乳酸菌叢
Lactic acid bacterial flora every brewing year in early stage of kimoto making
○竹内 赴登1、谷野 有佳1、三宅 祐治2、渡邊 秀造2、三宅 剛史1、渡邊 酵造2、伊藤 一成1
○Hayato TAKEUCHI1, Yuka TANINO1, Yuji MIYAKE2, Syuzou WATANABE2, Tsuyoshi MIYAKE1, Kouzou WATANABE2, Kazunari ITO1
1岡山県工技セ、2白菊酒造(株)
1Ind. Technol. Center, Okayama Pref., 2Shiragiku Shuzo Co., Ltd.
1B04-12
2023/03/14 10:30
ミーティングルーム B
清酒のD-アミノ酸含有量について
The concentration of D-amino acid in sake
○高村 信博1、渡邉 浩二2、金内 誠1
○Akihiro TAKAMURA1, Kouji WATANABE2, Makoto KANAUCHI1
1宮城大学、2浦霞醸造元 株式会社佐浦
1Miyagi Univ., 2Urakasumi Sake Brewery Saura Co.
1B07-07
2023/03/14 13:30
ミーティングルーム B
Leuconostoc mesenteroides TK41401が生産する環状バクテリオシン、ロイコサイクリシンQの生合成遺伝子群の機能解析
Characterization of the biosynthetic gene cluster for a circular bacteriocin, leucocyclicin Q produced by Leuconostoc mesenteroides TK41401
○長野 祐佳、吉田 藍、星 優美、中山 二郎、善藤 威史
○Yuka NAGANO, Ai YOSHIDA, Yumi HOSHI, Jiro NAKAYAMA, Takeshi ZENDO
九大院農
Kyushu Univ.
2C03-02
2023/03/15 10:00
ミーティングルーム C
市販チーズにおけるHMPA産生能を有する乳酸菌の探索
Search for lactic acid bacteria capable of producing HMPA in commercially available cheese
○高田 ゆり絵1、阿波 里佳1、栢木 宏之1、三井 亮司2、西谷 洋輔1、桑原 浩誠1
○Yurie Takata1, Riyo Awa1, Hiroyuki Kayaki1, Ryoji Mitsui2, Yousuke Nishitani1, Hironari Kuwahara1
1丸善製薬・総合研究所、2岡山理大生命・生科
1Research Center, Maruzen Pharmaceuticals Co., Ltd., 2Okayama Univ. Sci, Fac. of Life Sci.
2G05-01
2023/03/15 11:00
ミーティングルーム G
Lactococcus lactis subsp. lactis 11/19-B1株の免疫賦活効果
The immunostimulatory effect of Lactococcus lactis subsp. lactis 11/19-B1
○中村 篤央、角 沙樹、久米 愛子、杉 由高、松本 光晴
○Atsuo Nakamura, Saki Tsuno, Aiko Kume, Yutaka Sugi, Mitsuharu Matsumoto
協同乳業
Kyodo Milk Industry Co. Ltd.
2H09-01
2023/03/15 14:30
ミーティングルーム H
接合菌を用いた新規発酵種の開発
Development of new sour dough using zygomycetes
○齊藤 凜1、植松 幸代2、石崎 なつみ2、村上 周一郎1
○RIN SAITOU1, SACHIYO UEMATSU2, NATSUMI ISHIZAKI2, SHUICHIRO MURAKAMI1
1明大農学、2テーブルマーク株式会社
1Meiji Univ., 2TableMark Co., Ltd.
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