日本農芸化学会 2023年度大会プログラム検索

プログラム集PDF 進行中のプログラム一覧
終了しました
大会トップページに戻る
大会プログラム集・大会講演要旨集[PDF]の変更 (更新:4/19)
推奨ブラウザ:Chrome、FireFox、Edge、Safari
(Internet Explorerでは正しく表示されない場合があります)
Recommended browsers: Chrome, FireFox, Edge, Safari
(May not display correctly in Internet Explorer)

氏名:鈴木敏弘 の検索結果

1 - 8  / 8 <<< 1 >>>

1 - 8  / 8
<<< 1 >>>
1B07-09
2023/03/14 13:30
ミーティングルーム B
伝統水産発酵食品くさやから分離した放線菌Streptomyces diastaticus TUA-NKU25株の塩依存的Surugamide A生産と生合成遺伝子の特徴
Salt-dependent surugamide A production and characterization of biosynthetic gene in Streptomyces diastaticus strain TUA-NKU25 isolated from Kusaya, a traditional Japanese fermented fish product
○鈴木 敏弘1、竹内 葵1、平田 朝陽2、手島 愛子2、植木 美羽1、松田 研一3、脇本 敏幸3、荒川 賢治2、石川 森夫1
○Toshihiro SUZUKI1, Aoi TAKEUCHI1, Asahi HIRATA2, Aiko TESHIMA2, Miu UEKI1, Kenichi MATSUDA3, Toshiyuki WAKIMOTO3, Kenji ARAKAWA2, Morio ISHIKAWA1
1東農大院・醸造、2広島大院・統合生命、3北大・薬
1Grad. Sch. Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 2Grad. Sch. Integr. Sci. Life, Hiroshima Univ., 3Hokkaido Univ.
1C03-10
2023/03/14 10:00
ミーティングルーム C
自家製梅干しから分離された乳酸菌Latilactobacillus sakei subsp. sakei の生理・ゲノムの特徴の解明
Physiological and genomic characterization of lactic acid bacteria Latilactobacillus sakei subsp. sakei isolated from homemade salted plum
○五味 龍之介1、鈴木 敏弘1、松谷 峰之介2、黒澤 恵太3、石川 森夫1
○Ryunosuke GOMI1, Toshihiro SUZUKI1, Minenosuke MATUTANI2, Keita KUROSAWA3, Morio ISHIKAWA1
1東農大院・醸造、2東農大ゲノム解析セ、3東農大・醸造
1Grad. sch. Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 2NODAI Genome Res. center, Tokyo, Univ. of Agric, 3Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric.
1C05-08
2023/03/14 11:00
ミーティングルーム C
フードミクスを適応したチーズ分離乳酸菌添加模擬的熟成チーズの風味・呈味成分評価
Evaluation of flavor components during cheese-ripening with single isolate lactic acid bacteria adapting a foodomics approach
○藤原 あみ、佐藤 実穂、海野 良輔、石川 森夫、鈴木 敏弘
○Ami FUJIWARA, Minori SATO, Ryosuke UNNO, Morio ISHIKAWA, Toshihiro SUZUKI
東農大院応生醸造
Grad. Sch. Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric.
1E03-04
2023/03/14 10:00
ミーティングルーム E
ミズクラゲの変態制御物質のスクリーニングと単離・構造決定
Isolation and structural elucidation of bioactive molecule controlling metamorphosis in the moon jellyfish
○見崎 裕也1、平嶋 友美1、藤井 夏鈴1、住吉 美保2、稲田 晋宣3、鈴木 敏弘4、星野 有太郎5、小山 寛喜5、国吉 久人1、荒川 賢治1,2
○Yuya MISAKI1, Tomomi HIRASHIMA1, Karin FUJII1, Miho SUMIYOSHI2, Kuninobu INADA3, Toshihiro SUZUKI4, Yutaro HOSHINO5, Hiroki KOYAMA5, Hisato KUNIYOSHI1, Kenji ARAKAWA1,2
1広島大院・統合生命、2広島大院・先端研、3広島大・自然科学セ、4東農大院・醸造、5東京海洋大院・海洋
1Grad. Sch. Integr. Sci. Life, Hiroshima Univ., 2Grad. Sch. AdSM, Hiroshima Univ., 3N-BARD, Hiroshima Univ., 4Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 5Grad. Sch. Marine Sci. Technol., Tokyo Univ. Marine Sci. Technol.
1F04-07
2023/03/14 10:30
ミーティングルーム F
放線菌ブテノライド型シグナル分子を用いた二次代謝産物ゲノムマイニングの試み
Approach to genome mining for secondary metabolites using the Streptomyces butenolide-type signaling molecules
○秋元 萌々子1、平田 朝陽2、住吉 美保3、手島 愛子2、鈴木 敏弘4、荒川 賢治1,2,3
○Momoko AKIMOTO1, Asahi HIRATA2, Miho SUMIYOSHI3, Aiko TESHIMA2, Toshihiro SUZUKI4, Kenji ARAKAWA1,2,3
1広島大・工、2広島大院・統合生命、3広島大院・先端研、4東農大・醸造
1Hiroshima Univ., 2Grad. Sch. Integr. Sci. Life, Hiroshima Univ., 3Grad. Sch. AdSM, Hiroshima Univ., 4Ferment. Sci. and Tech. Tokyo Univ. Agric.
2B02-04
2023/03/15 09:30
ミーティングルーム B
熟成チーズより分離された好気性乳酸菌Marinilactibacillus psychrotolerans B7-9-5株の代謝調節機構
Metabolic regulation mechanism of the aerobic lactic acid bacterium, Marinilactibacillus psychrotolerans B7-9-5 isolated from smear-ripened cheese
○宮田 拓海1、鈴木 敏弘1、中山 みゆ1、松谷 峰之介2、石川 森夫1
○Takumi MIYATA1, Toshihiro SUZUKI1, Miyu NAKAYAMA1, Minenosuke MATSUTANI2, Morio ISHIKAWA1
1東農大院・醸造、2東農大ゲノム解析セ
1Grad. Sch. Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 2NODAI Genome Res. Center
3A08-02
2023/03/16 14:00
ミーティングルーム A
酢酸菌 Komagataeibacter oboediens MSKU3R のセルロース合成遺伝子に関わる変異機構の解明
Mutation mechanism relating to bacterial cellulose synthesis genes in Komagataeibacter oboediens MSKU3R
○川嶋 悌吾1、鈴木 敏弘1、石川 森夫1、松谷 峰之介2
○Teigo KAWASHIMA1, Toshihiro SUZUKI1, Morio ISHIKAWA1, Minenosuke MATSUTANI2
1東農大院・醸造、2東農大ゲ ノム解析セ
1Grad. Sch. Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 2NODAI Genome Res. Center, Tokyo Univ. of Agric.
3A08-09 プログラム検索サイト公開時の内容から変更が入っています
2023/03/16 14:00
ミーティングルーム A
伝統水産発酵食品「くさや」製造に重要な「くさや汁」中の微生物と成分生成との相関
Relationship between microorganisms and odorous component in Kusaya gravy that plays a very important role in Kusaya, a traditional Japanese fermented fish product
○喜多 孝介1、長田 隆弘2、吉山 裕盛3、豊永 梨乃4、松浦 翠4、松谷 峰之介5、海野 良輔1、石川 森夫1,4、鈴木 敏弘1,4
○Kosuke KITA1, Takahiro OSADA2, Hiromori YOSHIYAMA3, Rino TOYONAGA4, Midori MATSUURA4, Minenosuke MATSUTANI5, Ryosuke UNNO1, Morio ISHIKAWA1,4, Toshihiro SUZUKI1,4
1東農大院醸造、2長田商店、3新島水産加工組合、4東農大醸造、5東農大ゲノムリサーチセンター
1Grad. Sch. Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 2Osada Shouten, 3Niijima Fishery Cooperative, 4Dept. Ferment. Sci., Tokyo Univ. of Agric., 5NGRC, Tokyo Univ. of Agric.
1 - 8  / 8 <<< 1 >>>

1 - 8  / 8
<<< 1 >>>