日本農芸化学会 2025年度大会プログラム検索

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キーワード:flavor の検索結果

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2D016
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
2種の香気抽出法による網羅的成分分析に基づく多様な醤油 の香気特性の評価
Evaluation of aroma characteristics for various commercial soy sauces based on comprehensive analysis using two types of flavor analytical methods
○内田 光流1、嶋田 海斗2、松田 あかね2、飯島 陽子2
○Hikaru Uchida1, Kaito Shimada2, Akane Matsuda2, Yoko Iijima2
1工学院大院工、2工学院大学先進工
1Kogakuin Univ. ,Grad. Sch. of Engineering, 2Kogakuin Univ. of Sch. Advanced Engineering
2D017
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
和牛のフレーバーオミクス解析による「甘い香り」評価
Evaluation of sweet flavor of Wagyu beef based on flavor-omics analysis
○飯島 陽子1、伊東 健太1、佐藤 翔一1、内田 光流2、小松 正尚4、庄司 則章3
○Yoko IIJIMA1, Kenta ITO1, Shoichi SATO1, Hikaru UCHIDA2, Masanao KOMATSU4, Noriaki SHOJI3
1工学院大先進工、2工学院大院工、3東北農林専門職大、4山形県農総研セ
1Kogakuin Univ., 2Kogakuin Univ. grad., 3Tohoku Norin Univ., 4Yamagata Integrated Agric. RC.
2D025
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
アップサイクル・地域共創に貢献する熟成塩レモン(シトロンコンフィ)の開発と風味特性
Development and flavor characteristics of preserved lemon (citron confit) that contributes to upcycling and regional co-creation
○原田 悠平、下村 健太
○Yuhei HARADA, Kenta SHIMOMURA
日本フレーバー工業株式会社
Nippon Flavour Kogyo Co. , Ltd
2D029
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
モカコーヒーの特徴香に寄与する成分の同定およびその添加効果の評価
Identification of Compounds Contributing to the Characteristic Aroma of Mocha Coffee and Evaluation of Their Additive Effects
○大橋 輝久、川口 賢二、田中 大河、松本 知奈
○Teruhisa OHASHI, Kenji KAWAGUCHI, Taiga TANAKA, Tomona MATSUMOTO
長谷川香料(株)
T. HASEGAWA CO., LTD.
2D034
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
海底熟成中に進行するワインのフレーバー変化メカニズム
Analysis of the Mechanism of Flavor Changes in Wine During Underwater Aging
○小川 真依1、鈴木 知依2、伊藤 圭祐1,2、寺田 祐子1,2
○Mai OGAWA1, Chie SUZUKI2, Keisuke ITO1,2, Yuko TERADA1,2
1静岡県大食栄科学、2静岡県大院薬食
1Univ. of Shizuoka, 2Graduate School of Univ. of Shizuoka
2D036
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
Food components, volatile organic compounds, policosanols, and antioxidant properties of Indonesian palm sugar made from Arenga pinnata sap
○Aldia Katherinatama1, Kensaku Takara1,2, Koji Wada1,2, Yonathan Asikin1,2
1Department of Bioscience and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of the Ryukyus, 2United Graduate School of Agricultural Sciences, Kagoshima University
2D047
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
香気成分の多重立体配座を考慮した分子表現「3D形状・ファーマコフォアフィンガープリント手法」の開発
Development of 3D shape and pharmacophore fingerprinting for molecular representation considering multiple conformations of odorants
○井原 悠介1、伊地知 千織1、広川 貴次2,3
○Yusuke IHARA1, Chiori IJICHI1, Takatsugu HIROKAWA2,3
1味の素株式会社、2筑波大学 医学医療系 生命医科学域、3筑波大学 トランスボーダー医学研究センター
1AJINOMOTO CO., INC., 2Division of Biomedical Science, Faculty of Medicine, Univ. of Tsukuba, 3Transborder Medical Research Center, Univ. of Tsukuba
2E134
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
白麹菌を用いた麦茶粕発酵物の風味向上に関する検討
Investigation of factors influencing the flavor of fermented barley tea lees
○折居 千賀
○Chika ORII
(公財)東洋食品研究所
INSTITUTE of FOOD TECHNOLOGY
3D028
2025/03/06 14:15
ポスター・展示会場
レトロネーザルを介する揮発性機能性原料吸入と剤型との関連性の検証
Verification of the relationship between inhalation of volatile functional ingredients via the retronasal olfaction and dosage forms
○山田 和哉、大石 悠太郎、黒野 昌洋、小山 憲一、又平 芳春
○Kazuya YAMADA, Yutaro OISHI, Masahiro KURONO, Ken-ichi KOYAMA, Yoshiharu MATAHIRA
三生医薬株式会社
Sunsho Pharmaceutical Co., Ltd.
3D071 プログラム集・要旨集の内容から変更が入っています
2025/03/06 13:15
ポスター・展示会場
TRPV1活性化能を有する食品香料化合物の探索と機能評価
Screening and evaluation of TRPV1-activating flavor compounds
○川原崎 聡子1、松尾 和輝1、周 蘭西2、岩瀬 麻里3、曽我部 隆彰4、高橋 春弥1、井上 和生1,5、釼持 久典2、富永 真琴4、日下部 裕子6、内田 邦敏3、後藤 剛1,5
○Satoko KAWARASAKI1, Kazuki MATSUO1, Lanxi ZHOU2, Mari IWASE3, Takaaki SOKABE4, Haruya TAKAHASHI1, Kazuo INOUE1,5, Hisanori KENMOTSU2, Makoto TOMINAGA4, Yuko KUSAKABE6, Kunitoshi UCHIDA3, Tsuyoshi GOTO1,5
1京大院農・食品生物、2小川香料株式会社、3静岡県大・食品栄養、4自然科学研究機構・生命創成探究センター・温度生物学研究G、5京大C-PIER・生理化学U、6農研機構 食品総合研究所
1Kyoto Univ., 2Ogawa & Co., Ltd, 3Univ. of Shizuoka, 4ExCELLS, NINS, 5Kyoto Univ. C-PIER, 6National Food Research Institute
5D006
2025/03/08 14:15
ポスター・展示会場
食用コオロギ臭に寄与する成分の特定
Specification of volatile compounds contributing to unpleasant flavor of cricket powder
○亀崎 悠、佐々木 直里
○Yu KAMEZAKI, Naori SASAKI
都産技研
TIRI
5D022
2025/03/08 14:15
ポスター・展示会場
油脂の酸化およびオフフレーバーを抑制する最適な酸化防止剤の探索
Search for optimal antioxidants that suppress oxidation and off-flavor in oils.
○加東 冴美、大久保 浩二、網塚 貴彦、片山 靖子
○Saemi KATO, Koji OKUBO, Takahiko AMITSUKA, Yasuko KATAYAMA
長谷川香料(株)
T.Hasegawa Co.,Ltd.
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