日本農芸化学会 2021年度大会プログラム検索

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大会プログラム集・大会講演要旨集[PDF]の変更 (更新:3/24)
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※公開期間:2021年5月14日〜2022年2月末日まで
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キーワード:antioxidant の検索結果

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2E06-20
2021/03/19 13:00
ミーティングルーム E
クロカワ(食用キノコ)に含まれる抗酸化活性物質に関する研究I.活性物質の単離精製および化学構造解析
Studies on antioxidant compounds contained in mushroom Boletopsis leucomelas (PERS.) FAYOD (kurokawa) I. - Isolation and structural determination of antioxidant compounds-
○萩原 萌、及川 絢、佐藤 咲、佐藤 美穂、澤 菜月、西澤 ひなた、酒見 裕香、新藤 一敏
○Moe HAGIWARA, Aya OIKAWA, Saki SATO, Miho SATO, Natsuki SAWA, Hinata NISHIZAWA, Yuka SAKEMI, Kazutoshi SHINDO
日女大・家政・食物
Japan Women's Univ.
2E06-21
2021/03/19 13:00
ミーティングルーム E
クロカワ(食用キノコ)に含まれる抗酸化活性物質に関する研究II. 活性物質の抗酸化活性評価及び加熱調理による変化
Studies on antioxidant compounds contained in mushroom Boletopsis leucomelas (PERS.) FAYOD (kurokawa) II. – evaluation of antioxidant activities and observation of compounds changes by cooking process-
○酒見 裕香、萩原 萌、及川 絢、佐藤 咲、佐藤 美穂、澤 菜月、西澤 ひなた、新藤 一敏
○Yuka SAKEMI, Moe HAGIWARA, Aya OIKAWA, Saki SATO, Miho SATO, Natsuki SAWA, Hinata Nishizawa, Kazutoshi SHINDO
日女大・家政・食物
Japan Woman's Univ.
3E05-06
2021/03/20 11:00
ミーティングルーム E
アムラエキスが脂質過酸化に及ぼす影響
Effect of Amla Extract on lipid peroxidation
○小山 泰史、越中 雪乃、森 雄一郎、山元 宏貴
○Taishi KOYAMA, Yukino KOSHINAKA, Yuuichiro MORI, Hirotaka YAMAMOTO
三基商事株式会社
MIKI Corporation
3E05-10
2021/03/20 11:00
ミーティングルーム E
ケルセチンのプレニル化による抗酸化特性の変化
Prenylation alters the antioxidant properties of quercetin
○吉田 真生1、田井 章博2、向井 理恵2
○MASAKI YOSHIDA1, AKIHIRO TAI2, RIE MUKAI2
1徳島大・生物、2徳島大学院・社会産業理工
1Fac. Biosci. Bioindust., Tokushima Univ., 2Grad. Sch. Technol. Industrial and Soc. Sci., Tokushima Univ.
3E06-13
2021/03/20 13:00
ミーティングルーム E
レモングラス精油の香気劣化抑制に対するα-トコフェロールと各種抗酸化物の相乗効果の解析
Analysis of the synergistic effect of α-tocopherol and various antioxidants against the aroma deterioration of lemongrass essential oil
○太田 香穂1,2、宮崎 真緒1、立山 優香1、小林 弘司1、石川 洋哉1
○Kaho Ohta1,2, Mao Miyazaki1, Yuka Tateyama1, Hiroshi Kobayashi1, Hiroya Ishikawa1
1福岡女子大院、2株式会社 クマモト敬和
1Fukuoka women's Univ., 2Kumamoto KEIWA
3E06-17
2021/03/20 13:00
ミーティングルーム E
アルギン酸加熱物中のポリフェノールの同定とその抗酸化的性質
Identification of a polyphenol from thermal-treated alginic acid and its antioxidant-related properties.
○土居 采矢佳、増田 俊哉
○Sayaka DOI, Toshiya MASUDA
大阪市大院生活
Osaka City Univ.
3E06-18
2021/03/20 13:00
ミーティングルーム E
ツタンカーメンエンドウに含まれる抗酸化成分の探索および同定
Identification of antioxidant components from Tutankhamun’s pea
○前川 優樹1、近藤(比江森) 美樹1,2
○Yuuki MAEKAWA1, Miki HIEMORI-KONDO1,2
1徳島文理大院人間生活、2徳島文理大人間生活
1Grad. Human life Sci. Tokusshima bunri Univ., 2Human life Sci. Tokusshima bunri Univ.
4D02-12
2021/03/21 09:30
ミーティングルーム D
抗酸化作用をもつ真珠層多糖の記憶障害改善作用
Polysaccharide in nacre layer of pearl oyster improves scopolamine-induced memory impairment through antioxidant activity.
○若生 真由美、山上 光、長谷川 靖
○Mayumi WAKO, Hikaru YAMAGAMI, Yasushi HASEGAWA
室蘭工業大学
Muroran Institute of Technology
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