日本農芸化学会 2023年度大会プログラム検索

プログラム集PDF 進行中のプログラム一覧
終了しました
大会トップページに戻る
大会プログラム集・大会講演要旨集[PDF]の変更 (更新:4/19)
推奨ブラウザ:Chrome、FireFox、Edge、Safari
(Internet Explorerでは正しく表示されない場合があります)
Recommended browsers: Chrome, FireFox, Edge, Safari
(May not display correctly in Internet Explorer)

キーワード:starch の検索結果

1 - 6  / 6 <<< 1 >>>

1 - 6  / 6
<<< 1 >>>
1G01-03
2023/03/14 09:00
ミーティングルーム G
ナガイモ由来非加熱レジスタントスターチ による食後血糖値上昇抑制効果
Suppressing effect of resistant starch derived from yam on postprandial blood glucose elevation
○熊澤 真由花、鶴ケ崎 陽菜、舘花 春佳、井澤 弘美
○Mayuka KUMAZAWA, Hina TSURUGASAKI, Haruka TATEHANA, Hiromi IZAWA
青森県立保健大健康科学
Aomori Univ. Health Welf.
1H04-05
2023/03/14 10:30
ミーティングルーム H
電気物性を用いたデンプンおよびタンパク質の熱処理による物性変化の検出
Detection of changes in physical properties of starch and protein by heat treatment using electrical properties
○三谷 礼、羽倉 義雄
○Rei Mitani, Yoshio Hagura
広大院統合生命
Hiroshima Univ.
1H07-10
2023/03/14 13:30
ミーティングルーム H
Effect of addition of gelatinized rice starch paste on retrogradation behaviors of rice starch gel
○Yunzhuo Dang1, Teppei Imaizumi2, Takahisa Nishizu2, Nakako Katsuno2
1Grad. Sch. Agri. Sci., Gifu Univ., 2Fac. Appl. Biol. Sci., Gifu Univ.
1H07-11
2023/03/14 13:30
ミーティングルーム H
中性子準弾性散乱による炊飯米の老化における分子ダイナミクス変化の解析
Analysis of changes in molecular dynamics during starch retrogradation in cooked rice by quasielastic neutron scattering
○平田 芳信1、中川 洋2、山内 宏樹2、金子 耕士2、萩原 雅人2、山口 秀幸3、勝野 那嘉子4、今泉 鉄平4、西津 貴久4
○Yoshinobu HIRATA1, Hiroshi NAKAGAWA2, Hiroki YAMAUCHI2, Koji KANEKO2, Masato HAGIHARA2, Hideyuki YAMAGUCHI3, Nakako KATSUNO4, Teppei IMAIZUMI4, Takahisa NISHIZU4
1岐阜大院連農、2日本原子力研究開発機構、3味の素(株)、4岐阜大・応生
1Grad. Sch. Agri. Sci. Gifu Univ., 2Japan Atomic Energy Agency, 3AJINOMOTO CO., INC., 4Fac. Appl. Biol. Sci. Gifu Univ.
2H02-08
2023/03/15 09:30
ミーティングルーム H
澱粉の酵素消化により得られた重合度8以上のオリゴ糖の構造解析
Studies on oligosaccharides with a degree of polymerization of 8 or more obtained by enzymatic digestion of starch
○本田 千尋1,2、勝田 亮3、進藤 斉2、穂坂 賢2、徳岡 昌文2
○Chihiro HONDA1,2, Ryo KATSUTA3, Hitoshi SHINDO2, Masaru HOSAKA2, Masafumi TOKUOKA2
1静岡県大食品栄養、2東農大応生、3東農大生命
1Univ. of Shizuoka, 2Fac. Appl. Biosci., Tokyo Univ. of Agric., 3Fac. Life Sci., Tokyo Univ. of Agric.
2H07-03
2023/03/15 13:30
ミーティングルーム H
馬鈴薯の品種特性が3Dフードプリンタ造形物の成形性に与える影響
Effects of physicochemical properties on 3D printability of potato pastes from different cultivars
○佐々木 朋子
○Tomoko Sasaki
農研機構
NARO
1 - 6  / 6 <<< 1 >>>

1 - 6  / 6
<<< 1 >>>