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キーワード:Aspergillus oryzae の検索結果

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2C020
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
ゲノムマイニングで取得した麹菌由来のエンドグルカナーゼ/マンナナーゼの諸性質の解析
Enzymatic characterization of the endoglucanase/mannanase from Aspergillus oryzae discovered through genome mining
○渡部 昭1、松沢 智彦2、氏家 成隆1、新谷 尚弘1、五味 勝也1
○Akira WATANABE1, Tomohiko MATSUZAWA2, Seiryu UJIIE1, Takahiro SHINTANI1, Katsuya GOMI1
1東北大院農、2香川大農
1Tohoku Univ., 2Kagawa Univ.
2E008
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
麹菌が異種分泌タンパク質遺伝子発現により受けるストレスとその生産性への関与
Stress induced by gene expression of heterologous secretory proteins in Aspergillus oryzae and its involvement in their productivity
○三澤 恒汰、野口 絵理奈、横山 将己、五味 勝也、新谷 尚弘
○Kota MISAWA, Erina NOGUCHI, Masaki YOKOYAMA, Katsuya GOMI, Takahiro SHINTANI
東北大院農
Tohoku Univ.
2E028
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
麹菌Aspergillus oryzaeにおいてオートファジーの欠損がコウジ酸生産に与える影響の解析
Analysis of the effect of autophagy deficiency on kojic acid production in Aspergillus oryzae
○松下 天斗1、有岡 学1,2
○Takato MATSUSHITA1, Manabu ARIOKA1,2
1東大院農・応生工、2東大・微生物連携機構
1Dept. Biotechnol., Univ. Tokyo, 2CRIIM, UTokyo
2E037
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
黄麹菌 Aspergillus oryzae の菌体内メタロエンドペプチダーゼ oryzalysin の局在解析
Localization analysis of intracellular metalloendopeptidase oryzalysin in Aspergillus oryzae.
○井上 実希、小川 翠、北浦 健太朗、佐々木 信光、田中 瑞己、森山 裕充、山形 洋平
○Miki INOUE, Midori OGAWA, Kentaro KITAURA, Nobumitsu SASAKI, Mizuki TANAKA, Hiromitsu MORIYAMA, Youhei YAMAGATA
東農工大院農
Tokyo University of Agriculture and Technology
2E117
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
麹菌 Aspergillus oryzae の稲わらでのニッチ確立およびその麹菌利用への関与
The niche establishment of Aspergillus oryzae on rice straw and its possible involvement in the origin of koji
○豊後 友佳1、阿部 咲季香2、辻 明俊2,3、赤坂 直紀1、渡辺 大輔1,2
○Yuuka BUNGO1, Sakiko ABE2, Myoushun TSUJI2,3, Naoki AKASAKA1, Daisuke WATANABE1,2
1奈良先端科学技術大学院大学、2興福寺『多聞院日記』発酵食品再現研究会、3興福寺
1Nara Institute of Science and Technology, 2World Heritage Kofukuji Food Reborn Project from Nara, 3Kohfukuji
2E122
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
麹菌の窒素同化固体発酵による簡便迅速な食用タンパク質生産
Fast and easy edible protein production by nitrogen-assimilating solid-state fermentaiton with Aspergillus oryzae
○真野 潤一
○Junichi MANO
農研機構食品研
Institute of Food Research, NARO
2E123
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
麹菌を利用したホエイのアップサイクル技術の開発
Development of an upcycling method for whey by using Aspergillus oryzae
○中村 仁勇1、服部 領太2、鈴木 聡1、真野 潤一1
○Masao NAKAMURA1, Ryota HATTORI2, Satoshi SUZUKI1, Junichi MANO1
1農研機構食品研、2農研機構本部
1Institute of Food Research, NARO, 2Headquarter, NARO
3C005
2025/03/06 13:15
ポスター・展示会場
Aspergillus oryzae由来α-L-ラムノシダーゼの基質認識に関わるアミノ酸残基の解析
Analysis of Amino Acid Residues Involved in Substrate Recognition of α-L-Rhamnosidase derived from Aspergillus oryzae
○浦田 鴻1、石田 直己1、塩野 義人1、真壁 幸樹2、小関 卓也1
○Kou Urata1, Naoki Ishida1, Yosihito Shiono1, Koki Makabe2, Takuya Koseki1
1山形大農、2山形大院理工
1Yamagata Univ., 2Yamagata Univ
3E015
2025/03/06 13:15
ポスター・展示会場
麹菌Aspergillus oryzaeにおける主要オートファジータンパク質Atg8に相互作用する因子の探索
Screening of factors interacting with the core autophagy-related protein Atg8 in Aspergillus oryzae.
○岩佐 茉椰、武田 陽一、菊間 隆志
○Maya IWASA, Yoichi TAKEDA, Takashi KIKUMA
立命館大院生命科学
Ritsumeikan Univ.
3E022
2025/03/06 14:15
ポスター・展示会場
黄麹菌における微小管を介したβ-tubulin mRNAの局在制御機構
Localization mechanism of β-tubulin mRNA via microtubules in Aspergillus oryzae
○川富 渓舟、竹川 薫、樋口 裕次郎
○Keishu KAWATOMI, Kaoru TAKEGAWA, Yujiro HIGUCHI
九大院生資環
Kyushu Univ.
3E029
2025/03/06 13:15
ポスター・展示会場
黄麹菌 Aspergillus oryzae の機能未知のペプチダーゼ EceAの酵素学的解析と生物学的機能解析
Enzymatic analysis and a study on the biological function of EceA in Aspergillus oryzae.
○新井 謙太、田中 瑞己、山形 洋平
○Kenta Arai, Mizuki Tanaka, Youhei Yamagata
東農工大院
Tokyo University of Agriculture and Technology
3E063
2025/03/06 13:15
ポスター・展示会場
黒麹菌A. luchuensisのハイドロフォービン遺伝子の探索
Exploration of hydroforbin genes in aspergillus luchuensis
○小倉 海成、安藤 祐人、中島 春紫
○Kaisei OGURA, Yuto ANDO, Harushi NAKAJIMA
明大農
Meiji Univ.
3E064
2025/03/06 14:15
ポスター・展示会場
麹菌A. oryzaeにおけるハイドロフォービン融合酵素NagA-HypGの生産と物性解析
Production and characterization of hydrophobin fusion enzyme NagA-HypG from Aspergillus oryzae
○増子 綾乃、中島 春紫
○Ayano MASHIKO, Harushi NAKAJIMA
明大農
Meiji Univ.
3E066
2025/03/06 14:15
ポスター・展示会場
麹菌A.oryzaeのハイドロフォービンhypI 遺伝子の機能解析
Functional analysis of the hydrophorbin hypI gene of A. oryzae
○加賀谷 美嶺、安藤 裕人、土師 京佳、河村 遥菜、中島 春紫
○Mirei Kagaya, Hiroto Andou, Kyoka Doshi, Haruna Kawamura, Harushi Nakajima
明大農
Meiji Univ.
3E098
2025/03/06 14:15
ポスター・展示会場
転写因子FlbCとAmyRは固体培養特異的に発現する麹菌glaB遺伝子を協調的に制御する
The transcription factors FlbC and AmyR cooperate to regulate solid-state culture-specific expression of the glaB gene in Aspergillus oryzae.
○青西 洋平、新谷 尚弘、五味 勝也
○Yohei Aonishi, Takahiro Shintani, Katsuya Gomi
東北院農
Tohoku Univ.
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