日本農芸化学会 2022年度大会プログラム検索

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講演番号:2H02 、分類:一般講演 の検索結果

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2H02-01
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
褐藻類ナガコンブのアルギン酸含有量とM/Gへの生育時期の影響
Effects of growing time on alginic acid content and M / G of the brown alga, Saccharina longissima
○川又 澄人1、黒須 泰行1、本間 悠里1、四ッ倉 典滋2、垣田 浩孝1
○Sumito KAWAMATA1, Yasuyuki KUROSU1, Yuuri HONMA1, Norisige YOTUKURA2, Hirotaka KAKITA1
1日大院・総合基、2北大院・北方生物圏
1NihonUniv. Graduate School of Integrated basic Sciences, 2Hokkaido Univ. Field Science Center for Northern Biosphere
2H02-02
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
α-グルコシダーゼおよびブランチングエンザイムの添加による炊飯米の老化抑制効果の粒内分布
Suppression degree distributions of starch retrogradation in the cross-section of cooked rice grain depending on addition of α-glucosidase and branching enzyme
○田口 拓実1、大西 未紗1、大元 智絵2、山口 秀幸2、勝野 那嘉子1、今泉 鉄平1、西津 貴久1
○Takumi TAGUCHI1, Misa ONISHI1, Chie OOMOTO2, Hideyuki YAMAGUCHI2, Nakako KATSUNO1, Teppei IMAIZUMI1, Takahisa NISHIZU1
1岐阜大院自然、2味の素(株)
1Gifu Univ., 2AJINOMOTO CO., INC.
2H02-03
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
新規育成した超多収低アミロース米系統品種の米胚乳酵素活性量について
About the rice endosperm enzyme activity of newly cultivated ultra-high-yield and low amylose rice varieties
○辻井 良政1、菱川 美千代1、小舘 琢磨2
○Yoshimasa TSUJII1, Michiyo HISHIKAWA1, Takuma ODATE2
1東農大農化、2岩手農研セ
1Agri. Chem., Tokyo Univ. of Agri., 2Iwate Agri. Rese. Cen.
2H02-04
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
玄米γ-オリザノール高含有品種の探索ならびに含量関連遺伝子の研究
Researches on exploring the rice varieties with high content of gamma-oryzanol and on their amount-associated genes
○高橋 正和1、定永 麻里1、柴田 莉奈1、吉田 英樹2、松岡 信2、森中 洋一1、三浦 孝太郎1
○Masakazu TAKAHASHI1, Mari SADANAGA1, Rina SHIBATA1, Hideki YOSHIDA2, Makoto MATSUOKA2, Yoichi MORINAKA1, Kotaro MIURA1
1福井県大生物資源、2福島大食農学類
1Fukui Pref. Univ., 2Fukushima Univ.
2H02-05
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
LC-MS/MSによる油脂の酸化感受性の評価:とくに脂肪酸鎖長の影響の解明に向けて
Evaluation of the effect of the fatty acid chain length on lipid oxidation
○楠本 惟吹1、加藤 俊治1、泉井 亮太2、田中 礼央2、仲川 清隆1
○Ibuki KUSUMOTO1, Shunji KATO1, Ryota WAKUI2, Leo TANAKA2, Kiyotaka NAKAGAWA1
1東北大院農、2雪印メグミルク(株)
1Tohoku Univ., 2MEGMILK SNOW BRAND Co., Ltd.
2H02-06
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
超臨界流体クロマトグラフィーを用いた食用油脂酸化の評価
Evaluation of edible oil oxidation using supercritical fluid chromatography
○境野 眞善1,2、加藤 俊治2,3、伊藤 隼哉2、清水 直紀2、西村 紗希1、竹内 茂雄1、今義 潤1,3、仲川 清隆2,3
○Masayoshi SAKAINO1,2, Shunji Kato2,3, Junya Ito2, Naoki Shimizu2, Saki Nishimura1, Shigeo Takeuchi1, Jun Imagi1,3, kiyotaka Nakagawa2,3
1J-オイルミルズ、2東北大院農・機能分子解析学、3東北大院農・J-オイルミルズ油脂イノベーション共同研究講座
1J-OIL MILLS, INC., 2Food Biodyn. Chem. Lab., Tohoku Univ., 3J-Oil Innov. Lab., Tohoku Univ.
2H02-07
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
小麦リポキシゲナーゼアイソザイムの生化学解析
Biochemical analysis of wheat lipoxygenase isozymes
○小菅 拓海1、積田 悠平1、加藤 雄己2、椎葉 究3、夏目 亮1,2
○TAKUMI KOSUGE1, YUHEI TSUMITA1, YUKI KATO2, KIWAMU SHIIBA3, RYO NATSUME1,2
1東電大院・工、2東電大・工、3東電大・理工
1Grad. Sch. of Eng., Tokyo Denki Univ., 2Sch. of Eng., Tokyo Denki Univ., 3Sch. of Sci. and Eng., Tokyo Denki Univ.
2H02-08
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
フェノール酸焙煎反応物の化学構造・キサンチンオキシダーゼ阻害活性
The chemical structures and xanthine oxidase inhibitory activity of roasting reaction products from phenolic acids
○新道 雪乃、谷口 明日香、増田 俊哉
○Yukino SHINDO, Asuka TANIGUCHI, Toshiya MASUDA
大阪市大院生活
Osaka City Univ.
2H02-09
2022/03/16 09:30
ミーティングルーム H
新規後発酵茶の製造方法の開発
Method for production of a novel post-fermented tea
○永嶺 海夕1、宮澤 知暉2、椎葉 究1,2、安部 智子1,2
○Myu NAGAMINE1, Tomoki MIYAZAWA2, Kiwamu SHIIBA1,2, Tomoko ABE1,2
1東京電機大院・理工研、2東京電機大・理工
1Grad. Sch. of Science and Engineering, Tokyo Denki Univ., 2Tokyo Denki Univ.
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