日本農芸化学会 2023年度大会プログラム検索

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講演番号:1H02、分類:一般講演 の検索結果

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1H02-01
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
汎用的な食品透明化法の開発による食品内部の三次元微細構造の解明
Elucidation of three-dimensional microstructures inside foods by developing general-purpose food clearing method
○山崎 博道、小川 剛伸、谷 史人
○Hiromichi Yamaaski, Takenobu Ogawa, Fumito Tani
京大院農
Kyoto Univ.
1H02-02
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
レーザー式フード3Dプリンターにより実現した高精度造形に基づく食感制御の深度化
Realizing precise food texture design using high resolution 3D printing based on laser food 3D printer
○古屋 佳叡、武政 誠
○Kaei FURUYA, Makoto TAKEMASA
東京電機大学大学院
Tokyo Denki Univ.
1H02-03
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
3Dスキャンで評価したフード3Dプリント精度とレオロジー特性の影響
Effect of rheological properties on food 3D printing quality investigated by 3D scanner
○小田 陽矢、武政 誠
○Haruya ODA, Makoto Takemasa
東京電機大学
Tokyo Denki Univ.
1H02-04
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
茶カテキン添加によるモデル蒸しプリンの物性変化とそのメカニズムに関する研究
The study of the physical property change and its mechanism of model steamed pudding by adding tea catechins
○金子 渉、花澤 智仁
○Wataru KANEKO, Tomohito HANAZAWA
雪印メグミルク株式会社
MEGMILK SNOW BLAND Co., Ltd.
1H02-05
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
米粉スポンジケーキの物性に及ぼす内部構造の影響
Effect of Internal Structure on Mechanical Properties of Rice Flour Sponge Cake
○山田 栞菜1、楊 嘉敏2、石川 大太郎3、庄子 真樹4、藤井 智幸2
○Kanna YAMADA1, Jiamin YANG2, Daitaro ISHIKAWA3, Naoki SYOUJI4, Tomoyuki FUJII2
1東北大農、2東北大院農、3福島大農、4宮城大食
1Tohoku Univ., 2Grad. Sch. Agric. Sci., Tohoku Univ., 3Fukushima Univ., 4Miyagi Univ.
1H02-06
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
コハク酸モノグリセリドによる低脂肪乳の風味改善作用の解析:口腔感覚の観点
Analysis of Succinylated Monoglycerides for Flavor Improvement of Low-fat Milk: A Mouthfeel Perspective
○近藤 巧宇輝1、松宮 健太郎1、松本 浩治2、原田 健一2、松村 康生3
○Koki KONDO1, Kentaro MATSUMIYA1, Koji MATSUMOTO2, Ken-ichi HARADA2, Yasuki MATSUMURA3
1京大院農、2理研ビタミン(株)、3京大生存圏
1Kyoto Univ., 2RIKEN VITAMIN CO., LTD., 3RISH Kyoto Univ.
1H02-07
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
不均一な構造をもつ食品の模擬咀嚼における回転運動の影響
Effects of rotational motion in simulated mastication of heterogeneous foods
○神山 かおる、日下部 裕子
○Kaoru KOHYAMA, Yuko Kusakabe
農研機構食品研
Institute of Food Res., NARO
1H02-08
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
ロボット咀嚼シミュレータによる食感評価
Food texture evaluation using a robotic mastication simulator
○堀金 智貴1、加藤 優侑2、橋本 和紀1、長畑 雄也1、柴田 暁秀2、東森 充2
○Tomoki Horigane1, Yu Kato2, Kazuki Hashimoto1, Yuya Nagahata1, Akihide Shibata2, Mitsuru Higashimori2
1株式会社J-オイルミルズ、2大阪大学
1J-OIL MILLS, INC, 2Osaka Univ.
1H02-09
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
食感分析への深層学習の応用
Food texture analysis based on deep learning
○武政 誠、竹内 優太郎、菊地 和真
○Makoto TAKEMASA, Yutaro Takeuchi, Kazuma Kikuchi
東京電機大学
Tokyo Denki Univ.
1H02-10
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
Non-destructive estimation of antioxidant capacity of spice extracts with fluorescence fingerprint
○Thi Bao Chau BUI, Yutaka KITAMURA, Mito KOKAWA
Univ.Tsukuba
1H02-11
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
ノンターゲティングオミクスによる品種・銘柄の異なる米飯のにおいの網羅的分析
A comprehensive analysis of volatile compounds in different varieties and brands cooked rice Using Non-targeting omics
○田中 理祥1、吉川 凜2、磯谷 俊太郎2、荒木 徹也1、安藤 美紀子3、諏訪 憲久3、前田 竜郎2
○Takayoshi TANAKA1, Rin YOSHIKAWA2, Shuntaro ISOYA2, Tetsuya ARAKI1, Mikiko ANDO3, Norihisa SUWA3, Tatsuro MAEDA2
1東大農、2帝平大健康、3伊藤忠食糧(株)
1Tokyo Univ., 2Teikyoheisei Univ., 3ITOCHU Food Sales and Marketing Co., Ltd.
1H02-12
2023/03/14 09:30
ミーティングルーム H
ノンターゲッティングオミクスによる炊き立て米飯の経時変化におけるにおいの網羅的分析
A comprehensive analysis of volatile compounds due to temporal change of cooked rice by Non-targeting omics
○吉川 凜1、田中 理祥2、磯谷 俊太郎1、荒木 徹也2、安藤 美紀子3、諏訪 憲久3、前田 竜郎1
○Rin YOSHIKAWA1, Takayoshi TANAKA2, Shuntaro ISOYA1, Tetsuya ARAKI2, Mikiko ANDOU3, Norihisa SUWA3, Tatsurou MAEDA1
1帝平大健康、2東大農、3伊藤忠食糧(株)
1Teikyoheisei Univ, 2Tokyo Univ, 3ITOCHU Food Sales and Marketing Co., Ltd.
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