日本農芸化学会 2025年度大会プログラム検索

プログラム集PDF 大会トップページに戻る
推奨ブラウザ:Chrome、FireFox、Edge、Safari
(Internet Explorerでは正しく表示されない場合があります)
Recommended browsers: Chrome, FireFox, Edge, Safari
(May not display correctly in Internet Explorer)

講演番号:2D、分類:一般講演 の検索結果

1 - 15  / 117 <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>>

1 - 15  / 117
<<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>>
2D001
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
ヒト腸内嫌気性細菌の協調的資化作用によるイソマルトデキストリンからの酪酸生成
Production of butyric acid from isomaltodextrin utilization by the cooperative action of human intestinal anaerobic bacteria
○神山 恵美莉1、近藤 修啓2,3、岩崎 慎太郎2、和藤 淳2、西尾 俊亮4、田中 裕基5、松田 幹4,5、尾形 慎1,4,5
○Emiri KAMIYAMA1, Nobuhiro KONDO2,3, Sintaro IWAZAKI2, Atsushi WATO2, Shunsuke NISHIO4, Yuki TANAKA5, Tsukasa MATSUDA4,5, Makoto OGATA1,4,5
1福島大院・食農科、2ウェルネオシュガー株式会社、3藤医大・医、4福島大・発酵研、5福島大・食農
1Grad. Sch. Food Agric. Sci. Fukushima Univ., 2WELLNEO SUGAR Co., Ltd., 3Fujita Health Univ., 4IFeS, Fukushima Univ., 5Fac. Food Agric. Sci. Fukushima Univ.
2D002
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
小麦粉・澱粉食品におけるリョートーTMシュガーエステルの機能性と応用
Functional and Effective Application of RyotoTM Sucrose Esters in Flour and Starch-based Food Products
○村田 拓義
○Takugi MURATA
三菱ケミカル株式会社
Mitsubishi Chemical Co.
2D003
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
ごま油の熱および光に対する酸化安定性の違い
Differences in the stability of sesame oil to thermal and photo oxidation
○加藤 俊治1、ラマニア ハリダ1、中西 智美2、大井 聡美1、大西 里香2、山上 英一郎2、山根 一倖2、乙木 百合香1、仲川 清隆1
○Shunji Kato1, Halida Rahmania1, Tomomi Nakanishi2, Satomi Oi1, Rika Onishi2, Eiichiro Yamagami2, Kazuyuki Yamane2, Yurika Otoki1, Kiyotaka Nakagawa1
1東北大院農、2かどや製油株式会社
1Tohoku Univ., 2Kadoya Sesame Mills Inc.
2D004
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
パン製造におけるヘミセルラーゼ添加がパンの糖組成に与える影響
Effect of adding hemicellulase in bread production on the sugar composition of bread
○塩澤 天真1、諏訪 春光2、杉山 健二郎2、山田 昌治2、飯島 陽子2
○Terama Shiozawa1, Kasumi Suwa2, Kenjiro Sugiyama2, Masaharu Yamada2, Yoko Iijima2
1工学院大院工、2工学院大学先進工
1Kogakuin Univ. ,Grad. Sch. of Engineering, 2Kogakuin Univ. of Sch. Advanced Engineering
2D005
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
順相HPLCを用いたアルギン酸のウロン酸組成分析法
Determination of uronic acid composition in alginic acid using normal phase HPLC
○垣田 浩孝1、関 憧平2、石島 大義2、柳岡 直樹1
○Hirotaka KAKITA1, Shouhei SEKI2, Haruyoshi ISHIJIMA2, Naoki YANAOKA1
1日大院総合基、2日大文理
1Graduate School of Integrated Basic Sciences, Nihon Univ., 2College of Humanities and Sciences, Nihon Univ.
2D006
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
乳脂肪球の粒子径が牛乳の脂質酸化に与える影響
Effect of particle size of milk fat globules on lipid oxidation in milk.
○入澤 直也、伊藤 隼哉、仲川 清隆
○Naoya IRISAWA, Junya ITO, Kiyotaka NAKAGAWA
東北大農
Tohoku Univ.
2D007
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
褐藻類海藻由来アルギン酸のグルコース腸管吸収への影響
Effects of algal alginic acid on intestinal glucose absorption
○稲葉 亮成1、小林 末果2、本間 知夫2、門屋 利彦2、垣田 浩孝1
○Akinari INABA1, Mika KOBAYASHI2, Tomoo HOMMA2, Toshihiko KADOYA2, Hirotaka KAKITA1
1日大院総合基、2前工大院工
1Graduate School of Integrated Basic Sciences, Nihon Univ., 2Department of Life Engineering Maebashi Institute of Technology
2D008
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
クマリン誘導体化LC-MS/MS法を用いた新規de novoペプチドシーケンス法の確立
Establishment of a de novo peptide sequencing method by Courmarin derivatization aided LC-MS/MS
○田中 充、肖 懿芝、樫原 里咲、本多 郁弥、欒 惠、金子 諒右、松井 利郎
○Mitsuru TANAKA, Yizhi Xiao, Risa Katagihara, Fumiya Honda, Hui Luan, Ryosuke Kaneko, Toshiro Matsui
九大院農
Kyushu Univ.
2D009
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
組換え酵母発現小麦LOXIIIによるグルテニンサブユニット構成変化の機構解明
Elucidation of the mechanism of changes in glutenin subunit composition by recombinant yeast-expressing wheat LOXIII
○高 悦、宮城 怜奈、高橋 俊介、刀祢 重信、安部 智子、椎葉 究
○YUE GAO, REINA MIYAGI, SHUNSUKE TAKAHASHI, SHIGENOBU TONE, TOMOKO ABE, KIWAMU SHIIBA
東京電機大学
TDU
2D010
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
味噌製造法の改良によるDipeptidyl peptidase 4阻害活性の向上
Improvement of Dipeptidyl peptidase 4 inhibitory activity by modification of miso fermentation conditions
○鎌田 將永、岡田 早苗、辻 聡
○Yukihisa KAMADA, Sanae OKADA, Akira TSUJI
高崎健康福祉大学大学院
Takasaki Univ.
2D011
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
卵代替品へ活用可能な豆由来プラントベース素材の探索と加熱凝固性の評価
Search for plant-based materials derived from beans that can be utilized for egg substitutes and evaluation of heat coagulation properties
○下田 一樹、山本 紘義、磯部 和宏
○Kazuki SHIMODA, Hiroyoshi YAMAMOTO, Kazuhiro ISOBE
キユーピー株式会社
Kewpie Corporation
2D012
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
豆腐凝固に関連する成分評価と凝固に与える影響の解析
Evaluation of components related to the coagulation of tofu and analysis of their effects
○山本 悠生1、清水 幹斗1、和田 拓也2、後藤 義景2、市川 悠貴1、伊藤 英晃1、大西 耕大郎2、奥田 傑1、永田 宏次1
○Yuki YAMAMOTO1, Mikito SHIMIZU1, Takuya WADA2, Yoshikage GOTO2, Yuki ICHIKAWA1, Hideaki ITOH1, Kotaro ONISHI2, Suguru OKUDA1, Koji NAGATA1
1東大院農生科、2ハウス食品グループ本社
1UTokyo, 2House Foods Group Inc.
2D013
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
小麦抽出物の起泡性および食感改変効果
Foaming and texture-modifying properties of wheat extract
○大山 清美、仲川 智恵、小根田 洋史
○Kiyomi OYAMA, Chie NAKAGAWA, Hiroshi ONEDA
長田産業
Nagata Sangyo
2D014
2025/03/05 14:15
ポスター・展示会場
Evaluation of aroma characteristics of finger lime (Citrus australasica ) by fingerprinting analysis
○Akiko TOUYAMA1, Eisuke KURAYA2
1Okinawa Flora Co. Ltd., 2NIT, Okinawa College
2D015
2025/03/05 13:15
ポスター・展示会場
Aroma characterization of commercial Alpinia zerumbet essential oils based on aroma characteristics of Alpinia spp.
○Eisuke KURAYA1, Akiko TOUYAMA2, Aki YAMANO3, Jetae WOO4
1NIT, Okinawa College, 2Okinawa Flora Co. Ltd., 3Young Living Okinawa R&D center, 4Chubu Univ.
1 - 15  / 117 <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>>

1 - 15  / 117
<<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>>